Bengt Stenhammar blir ny skolchef för Västra Götalandsregionens naturbruksskolor. Bengt kommer närmast från en tjänst som avdelningschef för Gymnasium Skövde. I rollen som skolchef kommer Bengt Stenhammar ansvara för all utbildningsverksamhet inom Naturbruksförvaltningen där Naturbruksskolan Uddetorp, Naturbruksskolan Svenljunga och Naturbruksskolan Sötåsen ingår.

Yvonne Kjell, förvaltningschef, och Bengt Stenhammar, ny skolchef

– Jag fastnade för tjänsten då jag upplever att verksamheten vid Västra Götalandsregionens Naturbruksskolor har stort fokus på hållbarhet och miljö och att utbildningarna ligger helt rätt i tiden. Jag är övertygad om att den gröna näringen är en framtidsbransch. Därför känns det spännande att få vara med och utveckla framtiden kompetens och låta fler få upp intresset för området, säger Bengt.

Bengt har en bakgrund som bland annat lärare, rektor, gymnasiechef och produktionschef och han har jobbat nationellt och internationell. Han har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom både offentlig och privat verksamhet.

– Vi är väldigt glada över att Bengt sökt sig till vår verksamhet! Utifrån att han har en bred erfarenhet från utbildningsområdet, både som lärare och rektor samt flera års erfarenhet från olika chefspositioner, ser vi att han har alla förutsättningar för att lyckas bra i rollen, säger Yvonne Kjell, förvaltningschef vid Naturbruksförvaltningen.

Bengt tillträder tjänsten i augusti och tar då över efter Bo Grenabo Tapper som idag är skolchef.

Kontakt
Yvonne Kjell, förvaltningschef 070-082 45 17
Bengt Stenhammar 072-240 65 68


Med visionen "Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet" driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

   070-0823527