Det var i maj som Kommunstyrelsen beslutade om att anställa Andreaz Strömgren som kommunens nya kommunchef. – Nu väntar en intensiv period med genomgång av kommunens vision, mål och verksamheter och hur han vill bygga och utveckla Timrå kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand.

Fotograf/Källa: Marie Zetterlund

– Det känns jätteroligt att Andreaz är vår nya kommunchef. Han har rätt person med rätt kompetens som vill vara med och utveckla framtidskommunen Timrå, säger Stefan Dalin kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

– Vi kommer så klart ge honom de bästa förutsättningar, men vi hyser ingen oro, säger oppositionsrådet Tony Andersson.

 

Inte ny i kommunens verksamheter

Strömgren har tidigare arbetat som förvaltningschef på miljö- och byggförvaltningen och känner väl till verksamheterna, men avslutade sin tjänst 2011 då han fick ett erbjudande som miljödirektör på Sundsvalls kommun. Där stannade han till 2014 för ett nytt uppdrag som förvaltningschef på Ystads kommun som han nu lämnade i våras för att återvända till Timrå.

– Att få chansen att återvända till denna framåtsträvande organisation som kommunchef, nu med bred erfarenhet av kommunal verksamhet, känns både utmanande och otroligt stimulerande, säger Andreaz Strömgren och fortsätter:

– Min yrkesmässiga passion ligger i att arbeta med demokrati och grundläggande mänskliga behov, och det får man verkligen göra på riktigt som kommunchef med det samlade ansvaret för den kommunala verksamhetens hela bredd.

– Jag är dessutom väldigt förtjust i att utveckla offentlig sektor och att göra det med ett utifrån och in-perspektiv. Vi är till för alla de som bor, verkar och vistas i kommunen. Då innebär det att vi måste utgå från deras önskemål och synpunkter när vi utvecklar verksamheten. Som kommunchef får jag verkligen utveckla organisationen med siktet inställt på att vara en möjliggörare i vision 2025, avslutar Strömgren.


Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, telefonnummer: 070-551 58 85
Tony Andersson, oppositionsråd, telefonnummer: 070-190 36 63
Andreaz Strömgren, telefonnummer: 060-163123