Till höstterminen 2020 startar en ny gymnasieutbildning på Naturbruksskolan Svenljunga. Utbildningen "Upplevelseturism outdoor" vänder sig till den som vill tillbringa mycket tid utomhus, som vill jobba inom turism eller som vill utvecklas inom ledarskap. 

- Eleverna kan förvänta sig en spännande utbildning och mycket utomhusaktiviteter. De kommer få uppleva både hav, skog och fjäll - dels i Sverige men också utomlands, berättar Martin Ahlqvist, yrkeslärare för upplevelseturism på Naturbruksskolan Svenljunga.

Upplevelseturism-outdoor blir en utbildningsgren under naturbruksprogrammet, precis som skolans nuvarande utbildningar mot skog, jakt och maskinservice. Förutom de vanliga gymnasieämnena får eleverna även lektioner som kajak, mountainbike (MTB) vintersport, flugfiske, trekking och klättring på schemat. Målet med den nya utbildningen är att eleverna ska få utvecklas inom ledarskap och känna sig trygga med att ta med andra på äventyr och upplevelser ute i naturen.

- Vi har satsat på att göra utbildningen bred och innehålla så många delar av outdoor och upplevelseturism som möjligt. Den gemensamma nämnaren är att man jobbar mycket utomhus och med människor, säger Martin.

Den 12 oktober har Naturbruksskolan Svenljunga öppet hus. Då finns möjlighet för den som står inför gymnasievalet att prova på den nya utbildningen, se skolans anläggningar och träffa de lärare som kommer hålla i inriktningen. 

Pressträff torsdag 26 september
Media är välkomna till Naturbruksskolan Svenljunga torsdagen den 26 september klockan 10.00-11.30 för att träffa personal, ta bilder och få mer information om utbildningen. 

Kontakt
Martin Ahlqvist, yrkeslärare upplevelseturism
073-0790169
martin.ahlqvist@vgregion.se

Peter Nyman, rektor Naturbruksskolan Svenljunga
072-4514013

peter.nyman@vgregion.se

Om Naturbruksskolan Svenljunga
På Naturbruksskolan Svenljunga utbildas elever och studenter på både gymnasie- vux- och YH-nivå inom naturbruk med inriktning mot skog. På skolan finns stora arealer skog, vilthägn med vildsvin och hjort, en gedigen maskinpark och en anläggning för vilthantering. Skolan har eget fiskevatten och en multihall med bland annat klättervägg och möjlighet för exempelvis mountainbike-träning inomhus. Naturbruksskolan Svenljunga är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen som bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.

Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

   070-0823527