Den 1 april öppnar Frame Filmfestival slussarna och Västra Götalands unga filmkreatörer har möjlighet att skicka in och tävla med sina kortfilmer. Årets festivalupplaga bjuder på en prispott på tvåhundratusen kronor och en rad intressanta möten i samband med filmvisningar, samtal och workshops.

2021 års vinnare i kategorin 27+, Mediapoolens pris: Flyttfåglar av Lisa Meyer Fotograf/Källa: Lisa Meyer

– Det finns väldigt många intressanta filmare i regionen och förra året fick vi in fantastiska filmer. Nu verkar det som att kreativiteten sjuder och att många arbetar för fullt. Vi ser verkligen fram emot att se vilka historier de senaste åren har inspirerat till, säger Maja Kekonius, producent för Frame.
 
Det jobbas nu för fullt med att ta fram så många åtråvärda priser som möjligt, så att alla som sysslar med film i regionen lockas av chansen att vinna något som kan hjälpa till i nästa projekt. Frame satsar på att ha så mycket rena pengar som möjligt, i kombination med priser som ger vinnarna möjlighet att nå ut med sin film och själva hitta ett sammanhang för sitt filmskapande.  

– Festivalen har otroligt engagerade samarbetspartners som alla vill stärka de filmskapare vi har här i Västra Götaland. Det gör att vi sammantaget har priser till ett värde av närmare 200 000 kr som vi delar ut inom de fyra olika tävlingskategorierna, berättar Maja. 


Fyra tävlingskategorier 

På Frame kan man tävla i någon av de två ungdomskategorierna, konstfilmskategorin eller i 27+, för de lite mer etablerade filmskaparna. Tre jurygrupper med namnkunniga medlemmar tar fram vinnarna som koras under festivalen som i år pågår 15–17 september. Filminlämningen är öppen mellan den 1 och 30 april och kravet för att kunna delta är att man har en anknytning till Västra Götaland och att filmen inte är längre än 15 minuter.  

Efter två pandemiår och en festival i digital tappning är Frame nu tillbaka på biograf. Mellan filmerna kommer deltagarna också att kunna ta del av inspirerande samtal och tips av festivalens gäster. Och trots att filmerna även kommer att visas på den digitala plattformen, är producenten Maja glad över att festivalen har fått komma “hem” till biografen igen. 

–  I höst längtar vi efter att mötas, inspireras och se alla filmer på biograf, säger hon. 

 

För mer information och filminlämning, gå in på www.frame.nu 

Kontakt
Maja Kekonius, producent
maja.kekonius@vgregion.se
070–743 55 46

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23