Patienter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset kan nu registrera sin ankomst digitalt med hjälp av e-tjänsten självincheckning. Det innebär ytterligare ett incheckningsalternativ för patienter som slipper vänta i kö och snabbare kan ta sig till sitt bokade besök.

Majoriteten av sjukhusets patienter kan nu använda självincheckning för att ankomstregistrera sitt bokade besök i stället för att anmäla sig i receptionen. Fotograf/Källa: Pernilla Lundgren/Södra Älvsborgs sjukhus

Sjukhusets breddinförande av e-tjänsten självincheckning går nu in i slutfasen, och majoriteten av sjukhusets patienter kan nu använda självincheckning för att ankomstregistrera sitt bokade besök i stället för att anmäla sig i receptionen. Självincheckningen kan göras i mobiltelefonen eller i någon av de incheckningskiosker som i dagsläget finns på Drottning Silvias barnsjukhus, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus.

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset är Carina Hanse projektledare för projektet som snart når målsnöret.

– Det är så roligt att vi kan möta efterfrågan och göra det enklare för patienterna. Under februari månad, redan innan breddinförandet var färdigt, gjordes ungefär 2000 incheckningar, säger Carina Hanse.  

Rullvepor finns utplacerade vid sjukhustomternas huvudentréer där patienter tydligt nås av informationen att möjligheten att checka in digitalt finns. Om incheckningen görs i mobiltelefonen finns information om väntrum och eventuell vägbeskrivning i e-tjänsten och kvitton kan sparas i telefonen.   

Samtidigt som e-tjänsten innebär många fördelar för sjukhusets patienter minskar självincheckningen verksamheternas administrativa arbete genom att avlasta receptioner och informationsdiskar.

– Dessutom minskar antalet fakturor och registreringar som görs i efterhand, en fördel för verksamheter som tar emot planerade besök på helger och kvällar och verksamheter som erbjuder digitala vårdmöten, säger Carina Hanse.

 

Fakta: självincheckning

Självincheckningen är en regional satsning och införs på alla regionens sjukhusförvaltningar, Närhälsan, Regionhälsan och Hälsa och Habilitering. Samma e-tjänst och informationsmaterial används i hela regionen för att göra det enkelt för patienterna att använda tjänsten.

  • Patienten legitimerar sig med mobilt BankID eller med den fyrsiffriga kod som finns i kallelsen och betalar direkt i mobilen med betalkort eller Swish.
  • Systemet känner av om patienten har frikort eller om besöket är avgiftsfritt.
  • Tjänsten är tillgänglig för patienter med bokade besök, som är folkbokförda i Sverige och har svenska personnummer.
  • Patienter med skyddad identitet eller flera besök planerade samma dag behöver anmäla sig i receptionen.
  • Med självincheckning kan patienten checka in innan besökstiden börjat. Om patienten är sen till sitt bokade besök behöver hen anmäla sig vid receptionen.
  • Möjligheten att ankomstregistrera sitt besök i receptionen kommer att finnas kvar.

Självincheckningen är tillgänglig på majoriteten av sjukhusets mottagningar, men vissa undantag finns för verksamheter som har obokade besök, t ex våra akut- och jourmottagningar och drop in-mottagningar.


Sveriges största sjukhus

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är Sveriges största sjukhus och ett av de större universitetssjukhusen i Europa. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Med Sahlgrenska Universitetssjukhuset har västsvenskarna nära till avancerad sjukvård som även efterfrågas nationellt och internationellt.

Landets bästa kliniska forskning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset driver ledande forskning, utveckling och utbildning, mitt i en internationell och attraktiv lifescience-miljö. Sveriges yngre läkare rankar AT-tjänstgöringen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset som den bästa bland landets universitetssjukhus. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är samtidigt bäst i landet på klinisk forskning, enligt Vetenskapsrådets senaste utvärdering.


Presskontakter

Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst

massmedia.su@vgregion.se

031-342 96 00

Anders Goliger

Kommunikationsdirektör

anders.goliger@vgregion.se

031-342 10 00