Den 16 september ges den sista vaccinationsdosen på Scandinavium av Närhälsan. Sedan starten den 19 maj har det hunnits med att ges nästan 52 000 doser vaccin mot covid-19. Det är personer mellan 17–95 år som fått sin vaccinspruta i den ikoniska byggnaden.

Vaccination covid-19 Scandinavium Fotograf/Källa: Kent Eng

– Vi har haft väldigt roligt och det har varit en riktigt go stämning hos både patienter och medarbetare. Ett av skälen till att vi har kunnat jobba så bra som vi gjort är det smidiga samarbete vi haft med Got Event. De har hjälpt oss med lokaler och eventpersonal och fått allt att flyta på i den här fantastiska byggnaden, säger Ann Martinius som är verksamhetschef på Scandinavium.

– För oss har det varit självklart att hjälpa till och vi är väldigt glada över Närhälsans stora insats. Vår verksamhet drabbades hårt av pandemin och vaccinationerna har varit nyckeln till den pågående återstarten, säger Got Events vd Lotta Nibell.

För de som ännu inte vaccinerat sig och behöver boka tid finns det gott om tider och vaccinatörer att hitta på 1177.se. Den som inte har mobilt bank-id, eller av annan anledning inte kan boka tid själv på webben, går det att ringa vaccinatören för att boka tid.

Personer som inte har tillgång till dator eller webben kan ringa den regionala telefontjänsten för att få svar på allmänna frågor om covd.19. Och för dem som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska finns den nationella telefontjänsten där de på sitt eget språk kan få svar på allmänna frågor om covid-19.

Faktaruta
Regionala telefontjänsten: 010 – 473 94 30
Nationella telefonlinjen: 08 – 123 680 00

Kontaktperson:
Ann Martinius
Verksamhetschef för Närhälsan på Scandinavium
070 – 283 03 45
ann.martinius @vgregion.se


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549