Närhälsans vårdcentraler i Göteborg samarbetar nu för att det ska bli enkelt för göteborgarna att vaccinera sig i Scandinavium med start 19 maj.

Nu bygger vi 

Lokalen förbereds och byggs i ordning i Scandinavium och beräknas vara färdig i veckan. Det är mycket som ska komma på plats för att flödet ska kunna bli smittsäkert, effektivt och tryggt. Bland annat ska väggar, vaccinationsbås och väntrumsområdet färdigställas. 

Planen är att påbörja vaccinering mot covid-19 i Scandinavium den 19 maj. Vaccinationstider kommer att erbjudas vardagar, kvällar och helger och fylls på allt eftersom vaccin levereras. Beroende på leveranserna kan detta komma att justeras, men det kommer tydligt framgå när bokningen genomförs.  

– Det känns bra att äntligen komma igång med att vaccinera göteborgarna i en sådan här ikonisk lokal, säger Henrietta Arwin, primärvårdområdeschef Närhälsan.  

Flera alternativ 

Närhälsan är en av flera aktörer som vaccinerar i Göteborg och har valt att samla all vaccinering i Scandinavium under fas 4. Privata vårdcentraler och externa aktörer kommer också erbjuda göteborgarna vaccination. Det är endast bokade tider som gäller på Scandinavium och lediga tider visas på 1177.se för alla med Bank-id. Den som saknar Bank-id kan istället ringa sin vårdcentral.  

Att tänka på 

Kom så nära inpå utsatt tid du kan för att minska trängsel och köbildning vid vaccinationstillfället. Ta med id-kort, ifylld hälsodeklaration och kom gärna i kortärmat. Respektera åldersordningen när du bokar och ta dig till och från Scandinavium på ett smittsäkert sätt. 

Pressvisning 

Vi vill bjuda in till pressvisning den 17 maj, klockan 14 – 15.30, för att visa lokalerna. Vi förklarar vad som kommer att ske i de olika momenten för den som vaccinerar sig. Därefter finns möjlighet att ställa frågor och göra enskilda intervjuer med primärvårdområdescheferna.  

På grund av rådande situation behöver vi få in en intresseanmälan så att vi kan planera. Det kan bli så att vi kommer att ha slottider vid stort intresse. I så fall meddelas exakt tid inom intervallet måndag förmiddag.  

Intresseanmälan mejlas till Anders Wikstrand. 

Kontakt 

Henrietta Arwin 
primärvårdområdeschef Närhälsan 
e-post: henrietta.arwin@vgregion.se 
telefon: 073 – 617 72 50 

Åsa Lind 
primärvårdområdeschef Närhläsan 
e-post: asa.m.lind@vgregion.se 
telefon: 070 – 395 40 84 

Cathrine Thanner 
primärvårdområdeschef Närhälsan 
telefon: 070 – 520 48 01 
e-post: cathrine.thanner@vgregion.se 

Anders Wikstrand – för intresseanmälan 
kommunikatör 
e-post: anders.wikstrand@vgregion.se 
telefon: 076 – 831 32 85 


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549