Efter att nyligen ha öppnat sin åttonde mottagning med fokus på ungas psykiska hälsa planerar Närhälsan ytterligare enheter runt om i Västra Götalandsregionen.

- Ungas psykiska hälsa är ett viktigt område och det känns bra att Närhälsan kan erbjuda fler mottagningar som fokuserar på just detta, säger Monika Beiring, styrelseordförande i Närhälsan.

På Närhälsans mottagningar för Ungas psykiska hälsa (UPH) erbjuds barn och unga i åldern 6-18 år bedömning, behandling och rådgivning av psykologer, psykoterapeuter och kuratorer. Både barn och föräldrar kan vända sig till UPH-mottagningarna om man exempelvis önskar hjälp med oro, ångest och nedstämdhet eller om man har problem med impulsivitet och ilska eller vill ha hjälp i sitt föräldraskap, utan att det kräver listning.

Närhälsan öppnade nyligen sin åttonde UPH-mottagning då Närhälsan Krokslätt vårdcentral startade sin verksamhet. Där har patientflödet varit starkt under våren och man har sett ett stort intresse för de olika föräldragrupper som erbjuds.

- Vi har kommit igång bra med verksamheten. Den vanligaste orsaken till att man kontaktar oss är konflikter hemma, oro och nedstämdhet samt skolrelaterade svårigheter, säger Nadia Nasershirzadi Leg. Psykolog och samordnare för Närhälsans UPH Krokslätt.

Utöver den nystartade mottagningen i Krokslätt planerar Närhälsan även att öppna UPH-mottagning på Närhälsan Skene vårdcentral senare under 2022 samt Närhälsan Torpavallen vårdcentral och Närhälsan Angered vårdcentral under början av 2023. Dessutom pågår förberedande arbete på flera andra orter.

Här är Närhälsans samtliga UPH-enheter:
Närhälsan Södra Torget vårdcentral, Borås
Närhälsan Oden vårdcentral, Falköping
Närhälsan Guldvingen vårdcentral, Lidköping
Närhälsan Munkedal vårdcentral, Munkedal
Närhälsan Mölnlycke vårdcentral, Mölnlycke
Närhälsan Sylte vårdcentral, Trollhättan
Närhälsan Dalaberg vårdcentral & BVC, Uddevalla
Närhälsan Krokslätt vårdcentral, Mölndal
Närhälsan Skene vårdcentral, Mark (planeras öppna under 2022)
Närhälsan Torpavallen vårdcentral, Göteborg (planeras öppna under 2022)

Kontakt
Monika Beiring (M), styrelseordförande Närhälsan
Telefon: 0730-51 06 26
monika.beiring@vgregion.se


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549