För att hjälpa patienter som lider av långvarig smärta föreslås Närhälsan etablera flera nya mottagningar.

Under fredagens sammanträde godkände Närhälsans styrelse en överenskommelse med hälso- och sjukvårdsstyrelsen (HSS) gällande primärvårdsteam smärta nivå 2.

Överenskommelsen betyder att Närhälsan ska starta mottagningar för teambaserad smärtvård runt om i Västra Götalandsregionen.

- Det känns väldigt bra att kunna erbjuda den här patientgruppen ytterligare hjälp. Vi är glada över att få den här överenskommelsen på plats och ser fram emot att starta upp enheterna, säger Monika Beiring (M), styrelseordförande i Närhälsan.

Smärtmottagningarna, som planeras starta upp successivt från den 1 maj till den 30 september, ska vara en resursmottagning med en samlad fördjupad kompetens för interdisciplinär bedömning, behandling och konsultation för patienter med långvarig smärta.

Det kommer att finnas ett team i samtliga hälso- och sjukvårdsnämnders områden (Norra, Västra, Östra, Södra, Göteborg) med undantag för Göteborg där det ska finnas två team – som kommer att vara samlokaliserade på Närhälsan Hisingen smärtmottagning initialt.

Här planeras Närhälsans nya smärtmottagning att öppna:
Närhälsan Skövde smärtmottagning
Närhälsan Solhem smärtmottagning
Närhälsan Uddevalla smärtmottagning
Närhälsan Sävedalen smärtmottagning
Närhälsan Hisingen smärtmottagning

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen väntas godkänna överenskommelsen vid nästkommande sammanträde, den 27 april.

Kontakt

Monika Beiring (M), styrelseordförande Närhälsan
Telefon: 0730-51 06 26
monika.beiring@vgregion.se


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549