Närhälsan etablerar en ny vårdcentral i Hammarkullen, i nordöstra Göteborg. Verksamheten planeras att starta i paviljonger under hösten 2022 – för att sedan ta plats i nybyggda lokaler som Bostadsbolaget utvecklar på platsen.

– Närhälsan ser fram emot att etablera en ny vårdcentral i ett område som tidigare varit en vit fläck för oss, det känns jättespännande att vara en del av det nya område som nu utvecklas i Hammarkullen, säger Monika Beiring, styrelseordförande i Närhälsan.

Närhälsan tittar löpande på potentiella etableringslägen och anledningen att den nya vårdcentralen öppnar i Hammarkullen just nu beror till stor del att det på att man hittat en bra lokallösning tillsammans med Bostadsbolaget.

– Vi vet att det funnits en efterfrågan från befolkningen i området en längre tid men det är först nu som alla bitar fallit på plats. Vi är glada över att snart kunna erbjuda en närmare vård till de boende i området, säger primärvårdschef Åsa Cronberg Lind.

Kontakt:

Monika Beiring (M), styrelseordförande Närhälsan
Telefon: 0730-51 06 26
monika.beiring@vgregion.se

Åsa Cronberg Lind, primärvårdschef Närhälsan
Telefon: 0703-95 40 84
asa.m.lind@vgregion.se

 


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549