Kycklingstipendiet är specialpriset instiftat under Guldägget för att uppmuntra nya och begåvade kreatörer. Nu är den meriterade skaran som skall utse vinnarna färdigställd.

Namn från vänster: Hampus Elfström, Delara Saleh Ebrahimi, Canan Yasar, Nina Åkestam Wikner, Joakim Khoury

Kycklingstipendiet belönar tre stipendiater vardera med 20 000 kronor, som enbart kan vara antingen studenter eller personer som har varit verksamma inom branschen i max tre år. Stipendiet har delats ut varje år sedan 1985 under Guldäggsgalan och juryn som utser årets stipendiater står äntligen färdig.

ÅRETS JURY LYDER:

Canan Yasar, Creative Director, Obeya

Delara Saleh Ebrahimi, Director Brand Strategy, Grow

Hampus Elfström, Copywriter, Forsman & Bodenfors

Joakim Khoury, Creative Director, Åkestam Holst

Nina Åkestam Wikner, Head of Strategy, NORD DDB Stockholm

- Kycklingstipendiet handlar inte bara om vilka som råkar bli årets vinnare, utan om att låta ny talang peka ut ett riktning för hela branschen. Det vi ser i kycklingarnas mappar nu är ju det vi alla kommer att vilja göra om ett par år. Att få vara med i juryn och kika in i framtiden är verkligen en ynnest, säger Nina Åkestam Wikner, som sitter som jurymedlem för andra gången.

Om Guldägget
Guldägget är Sverige äldsta och största kommunikationstävling vars syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se.

Om Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM)
KOMM är en branschorganisation för alla typer av byråer inom kommunikation, såsom kommunikation, reklam, PR, design, varumärke, content, event, digital, media. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se.

Presskontakter

Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare

julia@komm.se