Micasa Fastigheter i Stockholm AB har tecknat avtal med ByggPartner i Dalarna AB. Nu ska fastigheten Drevkarlen 9 i Hjorthagen totalrenoveras och 61 seniorlägenheter skapas.

Fastigheten Drevkarlen 9 Fotograf/Källa: Olof Holdar

– Genom det här projektet är vi med och bidrar till tillväxten av bostäder för stadens äldre. Det är vi väldigt stolta över, säger Esbjörn Sundin, projektchef på Micasa Fastigheter.

Det handlar om en totalentreprenad där ByggPartner utför arbetet på uppdrag av Micasa Fastigheter.

– Vi har stort förtroende för ByggPartner genom tidigare samarbeten och nu ser vi fram emot att tillsammans ro i land även detta viktiga projekt, säger Esbjörn Sundin.

– Vi är tacksamma över Micasas förtroende. Nu ska vi göra ett fint projekt tillsammans, som kommer att göra verklig nytta för de äldre i området, säger Fredrik Leo, vd för ByggPartner.         

Om projektet  
Fastigheten Drevkarlen 9 byggdes 1966 och byggdes om 1995. Idag är huset i behov av en total byggteknisk upprustning. När projektet är klart kan vi presentera 61 totalrenoverade seniorlägenheter, merparten ettor på 29 kvadratmeter och några enstaka tvåor på 54-59 kvadratmeter. Micasa Fastigheter iordningställer även ett aktivitetscenter i bottenplan för Östermalms stadsdelsförvaltnings räkning, till för hyresgästerna i seniorlägenheterna och äldre i området.

Seniorlägenheterna kommer att förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling, precis som vanligt. För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd i Stockholms stad i minst två år och vara 65 år eller äldre.

Projekteringen planeras starta under november 2020. Planerad inflytt för seniorlägenheterna är Q2 2022.

Micasa Fastigheter i Stockholm AB  är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Bolagets huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder med rimliga hyror till stadens äldre och personer med funktionsnedsättning, samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Bolaget är sedan 2005 ett helägt dotterbolag till Stockholms Stadshus AB. 

Presskontakter

Karl Frisell

chef nyproduktion Micasa Fastigheter och medlem i styrgruppen för Rättvist byggande.

karl.frisell@micasa.se

+46 8 508 360 00

+46 8 508 360 90

Maria Mannerholm

VD Micasa Fastigheter

maria.mannerholm@micasa.se

+46 8 50836000

+46 8 50836010