Vi kan idag berätta den glädjande nyheten, att det blir MittSverige Vatten & Avfalls vd, Micael Löfqvist som blir ny vd för AB Timråbo.

Fotograf/Källa: Anna Törngren

– Jag har idag informerat min styrelseordförande och min ledningsgrupp att jag accepterat ett erbjudande om att bli ny vd för AB Timråbo, säger Micael Löfqvist.

Timråbos styrelse är mycket glada över rekryteringen och ser Löfqvist som en viktig nyckelspelare för framtidens utmaningar.

– Det är en enig styrelse som hälsar honom varmt välkommen! Timråbo står inför stora förändringar med både utveckling och förvaltning av bostadsbeståndet. Därför är vi otroligt glada över att det är Micael Löfqvist som ska leda verksamheten framåt, säger ordförande Per-Arne Olsson.

– Jag är otroligt nöjd och glad över att få behålla Micael i vår ledningsgrupp. Hans kunskap i kombination med erfarenheter är betydelsefulla inspel i vårt visionsarbete, säger kommunchef Andreaz Strömgren. 

Micael Löfqvist har de senaste 15 åren varit vd för MittSverige Vatten & Avfall och styrt och utvecklat verksamheten till att bli en av Sveriges vassaste kompetensföretag inom vatten- och avfallstjänster. Nu väljer han att överlämna uppdraget och sadla om mot nya utmaningar.

– Fastighetsbranschen och kanske speciellt den allmännyttiga delen är något som tilltalar mig mycket och det är också något helt nytt för mig, vilket innebär både personlig utveckling och en spännande utmaning, säger Löfqvist och fortsätter:

– Jag kommer i rollen som vd för Timråbo få fortsätta bidra till att Timrå kommun blir en stark kommun i en växande region. Det är något som jag gjort i snart 15 år som vd för MSVA-gruppen*. Nu får jag chansen att fokusera på de viktiga frågorna för framtiden för Timrå kommun, nämligen attraktiva bostäder, inflyttning och nöjda hyresgäster.

I december går nuvarande vd, Lotta Björklund, vidare till Mitthem och Micael Löfqvist tillträder under nästa år.

Mer information:

Per-Arne Olsson, AB Timråbos styrelseordförande, telefonnummer: 070-281 29 19
Micael Löfqvist, ny vd AB Timråbo, telefonnummer: 070-225 22 33
Andreaz Strömgren, kommunchef, telefonnummer: 060-16 31 00

* MSVA-gruppen består av bolagen MittSverige Vatten & Avfall AB, Sundsvall Vatten AB, Timrå Vatten AB, Nordanstig Vatten AB och Reko Sundsvall AB, Micael Löfqvist är vd för samtliga bolagen.

 


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun