I år pryds Medborgerlig Samlings valaffischer till regionen av den välkände psykiatrikern och författaren David Eberhard. Han går till val på att stoppa förlusterna i välfärden, ett budskap som går på rak kollision med Socialdemokraternas valbudskap att vinster i välfärden är ett problem för vården, när det är slöseriet som borde vara i fokus.

Valaffischer region Stockholm Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Idag öser regionpolitikerna skattepengar över så mycket annat än vård, som till exempel konstinköp, överadministration, kommunikatörer, och accepterar dessutom en vårdapparat som gör att läkare ibland bara träffar ett par patienter om dagen trots att vårdköerna är långa. Det innebär enorma förluster i både skattepengar och utebliven vård. Vårdapparaten behöver reformeras och detta kan bevisligen inte de befintliga partierna, med sina yrkespolitiker utan vårderfarenhet åstadkomma. 

– Slöseriet med skattepengar genom meningslösa jobb inom förvaltningarna i offentlig sektor och meningslösa myndigheter är en stor fråga. Likaså att Sverige vid det här laget är marinerat i identitetspolitik, i stället för att alltid se till skicklighet och kompetens. Medborgerlig Samling är profilerat inom dessa områden och har även en linje inom sjukvårdspolitiken som öppnar för förändring, menar David Eberhard.

David Eberhard anslöt till Medborgerlig Samling under våren och utnämndes i juli till partiets talesperson för sjukvårdsfrågor.

– Jag ser hur svensk sjukvård lider av planekonomi och byråkrati och kan inte längre vänta på att någon annan ska genomföra förändringar. Jag ser också hur skatteslöseriet frodas och hur kompetens ersätts av identitetspolitik och sökandet efter vilka grupper i samhället som det är mest synd om, kommenterar David Eberhard. Han fortsätter: Jag vill framförallt engagera mig för att förändra sjukvårdens villkor i Sverige.. 

– Vi har här en verksamhet som står för ytterst avancerade och många gånger livsnödvändiga tjänster, som i grunden styrs som en planekonomi. Att bara flytta över huvudmannaskap från regionerna till staten gör ingen större skillnad. Vi behöver ta intryck av framgångsrika länder i Europa som Nederländerna, Frankrike och Tyskland och få till en verklig frihetsreform genom en försäkringsmodell. 

För Medborgerlig Samling är det viktigt att sjukvården styrs av de som kan vård, inte av yrkespolitiker. Därför toppas MEDs regionlista, till skillnad från andra partiers, av yrkesverksamma inom vården. Förutom David Eberhard återfinns i toppen sjuksköterskan Pia Ahldén och Gustav Soler, specialistläkare och entreprenör inom vårdsektorn. 

På söndag den 14 augusti kommer partiet skylta upp länet med sina valaffischer och räknar med en del uppmärksamhet för såväl kandidater som budskap.

–  MED har en mycket god möjlighet att nå de 3% som krävs för att komma in i regionfullmäktige. De flesta väljare inser att de gamla partierna har misslyckats, och nu finns det en möjlighet att välja in driftiga människor med yrkeskompetens, säger Mikael Flink, ordförande i Medborgerlig Samling, distrikt Stockholm.

 

Önskar media delta vid affischering, eller få bilder från affischeringen går det bra, kontakta pressansvarige, se kontaktuppgifter längst ner.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa - en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.med.se

Presskontakter

Anna Danieli

Pressansvarig

anna.danieli@med.se

   0761-191244