I torsdags hölls det konstituerande mötet för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Nynäshamn. Lokalföreningen blir den tionde för MED i Stockholms län, och partiet fortsätter att växa kraftigt. Den nyvalde ordföranden Georgios Tsiouras siktar nu på att ta flera mandat i kommunfullmäktige vid valet 2022.

Georgios Tsiouras Fotograf/Källa: Privat

Torsdagen den 21 oktober hölls det konstituerande mötet för lokalföreningen Medborgerlig Samling Nynäshamn. Till ordförande valdes Georgios Tsiouras och till vice ordförande Donald Löfving. Båda har gedigen erfarenhet av kommunal politik och är välkända profiler i Nynäshamn.

– Arbetet med det kommunalpolitiska programmet är i full gång och vi ser fram emot att presentera det för kommunens invånare, säger Georgios Tsiouras, ny ordförande för Medborgerlig Samling Nynäshamn. – Nu är det dags att kavla upp ärmarna och arbeta för ett bättre och tryggare Nynäshamn.

Med mindre än elva månader kvar till valet satsar Medborgerlig Samling stort i kommunerna i stockholmsregionen. Den 30 september startades en lokalförening i Österåker, som redan har dubblat sitt medlemsantal.

– Vi märker ett stort intresse för vår politik på lokal nivå, säger Mikael Flink, distriktsordförande för Medborgerlig Samling i Stockholms län. – Folk är förbannade på slöseri och felprioriteringar, särskilt när det drabbar kärnverksamheter som äldreomsorg och skolor. Vi bygger upp lokala organisationer i flera nya kommuner, och jag kan avslöja att det kommer att bli fler lokalföreningar för MED under de närmaste månaderna.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa - en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.med.se

Presskontakter

Mikael Flink

Pressansvarig

mikael.flink@med.se

   070-7701221