Miljöpartiet i Stockholms stad inleder majoritetsförhandlingar med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Miljöpartiets mål är att öka takten i klimatomställningen och samtidigt utestänga SD från inflytande.

Fotograf/Källa: Karin Röse

Miljöpartiet i Stockholms stad aviserade före valet att partiet söker ett majoritetsstyre som kan genomföra en radikal miljö- och klimatpolitik. Nu inleder Miljöpartiet förhandlingar med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

– Vi vill förvalta det förtroende som vi har fått från stockholmarna. Miljöpartiet kommer att arbeta för en stad med lägre klimatutsläpp, mer grönska, skyddad natur och större plats för människor än för bilar, säger Gabrielle Gjerswold (MP), toppnamn till kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Under den gångna mandatperioden har Miljöpartiet i Stockholms stad ingått i ett grönblått majoritetsstyre. Inför valet 2022 har partiet varit öppet för diskussioner med samtliga andra partier i kommunfullmäktige, förutom Sverigedemokraterna.

– Miljöpartiets mål är ett starkt styre som kan förverkliga så mycket grön politik som möjligt, samtidigt som SD blockeras från makten. Det är precis samma skäl som gjorde att vi valde en grönblå majoritet efter valet 2018. Vi tar strid för ett öppet Stockholm utan högerpopulism, säger Gabrielle Gjerswold (MP), toppnamn till kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Presskontakter

Mårten Roslund

Pressekreterare

marten.roslund@stockholm.se

   076-122 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

   076-122 96 02