Knäcke, toast, smörrebröd, bahn mi - mackor är älskade över hela världen. Den 1 april öppnar det familjedrivna köket Mackverket sin första egna restaurang i Teatern i Ringen centrum. Här kommer grundaren, 23-åriga Isabelle Cederblad, servera välkomponerade kreationer som är långt mer än bara bröd och pålägg. Restaurangen är en pop up och har öppet till midsommar.

Teatern i Ringen centrum har blivit en självklar plats för mat, dryck och umgänge för södermalmsbor och besökare. Den populära matscenen samlar idag 13 kockar och en konditor och har blivit en plats där både väletablerade stjärnor och spännande nykomlingar kan möta en ny publik. Mellan den 1 april och 23 juni får Teatern besök av Mackverket, ett nystartat koncept med 100 % fokus på allas vår älskade macka.  

– Vi är en familj som driver Mackverket, men det hade aldrig varit vad det är idag utan vår fantastiska personalstyrka. Mackverket ska vara för alla och de som besöker oss ska alltid känna sig välkomna, säger grundaren Isabelle Cederblad. Jag älskar mackor och äter alltid mackor, och jag hoppas att de som svänger förbi oss på Teatern låter mackan ta upp en större plats även på deras matsedel. Det vore kul om mackan får en större scen i Sverige! 
 
Mackverket grundades sommaren 2020 och har hittills funnits som food truck och catering. Etableringen i Teatern utgör premiären för en egen, fast restaurangyta. Menyn är inspirerad av klassiska mackor som Reuben och BLT – noga komponerade och anpassade efter Isabelles smak och säsongens råvaror. Alla mackor serveras stekta på färskt surdegsbröd med kött från svenska gårdar eller svamp och grönsaker. 

Isabelle Cederblad har tidigare arbetat som kock på bland andra Babette och Café Nizza och har tillsammans med sin sambo Jesper Beyer grundat NyBohovs restaurang. Mackverket drivs idag av Isabelle tillsammans med sin lillasyster Ida Hannula, sin mamma Lisa Cederblad och sin mammas man Henrik Pettersson. Ambitionen är att skapa en familjär känsla enligt devisen ”varje kund är en stammis”.  

– Teatern är idag en plats där inte bara väletablerade kockar utan även stigande stjärnor kan möta en ny publik. Detta ger ett dynamiskt och spännande utbud som vi är både stolta och glada över. I vår känns det extra kul att välkomna Isabelle och hennes populära mackor som vi är säkra på kommer falla våra gäster i smaken, säger Lena Rune, centrumchef för Ringen centrum.  

Mackverket kommer att servera lunch och middag och ha öppet alla veckans dagar, från den 1 april till den 23 juni 2022.  

För mer information, vänligen kontakta: 
Bodil Hassel, presskontakt Ringen centrum  
Email: bodil.hassel@amffastigheter.se 
Tfn: 073-270 62 34  

Ringen centrum har varit den lokala mötesplatsen i Skanstull i 40 år. Med sitt läge och breda utbud är Ringen det självklara valet för umgänge, mat och shopping. Sedan 2012 ägs och förvaltas handelsplatsen av AMF Fastigheter som arbetar aktivt för en levande och attraktiv stad. Visionen är att skapa stadsrum där människor vill vara. 

Relaterade bilder

Presskontakter

Linn Matikka

Presskontakt

linn.matikka@amffastigheter.se

076-119 42 08

Lena Rune

Centrumchef

lena.rune@amffastigheter.se

08-600 68 74

Darwina Slioa Sollander

Marknadsansvarig

darwina.slioa@amffastigheter.se

070-250 25 34

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

073-836 34 50