Lundegårds camping och stugby är nominerad för att de har ett nybyggt lekhus på sitt campingområde med mycket bra energiprestanda. Lundegårds campings Mikael Henning, är den svenska representanten av de som nominerats till RELACS-priset. Han är nedbjuden till Berlin och kommer närvara när priset delas ut vid en ceremoni på ITB fredagen den 8 mars.

Inom EU-projektet RELACS, som är ett nätverk för gröna turistanläggningar, kommer ett antal priser delas ut vid en ceremoni på ITB-mässan i Berlin, som räknas som världens största turistmässa. Ett antal turistanläggningar i Europa som visat goda ambitioner och resultat inom energiomställning har nominerats till RELACS-priset.

Det svenska bidraget är Lundegårds camping och stugby, som har byggt ett nytt lekhus på campingen, kallat "Skrattkammarön". Lekhuset är byggt som nöje för barn och för att höja standarden på campingen. Lekhuset har en uppvärmd yta på nästan 1000 m2 och har klättring, spel och äventyrsredskap, speciellt för barn i åldern upp till 12-13 år. Lundegårds är en stor camping med ett brett urval av rymliga campingplatser och 50-100 stugor av olika storlek. Campingen har privat strand och barnpool. Dessutom en restaurang, bastu, lekstuga etc. Campingen ligger på Öland, i Borgholms kommun.

RELACS stödjer energieffektivisering och energiomställning inom hotell och turismnäringen. Turistanläggningar har utvärderats och getts möjlighet att nå kraven för att få utmärkelsen att vara ett energihållbart (RELACS) hotell eller anläggning. Uppfyller de kriterierna får de använda en speciell logo i sina kataloger och som dekal på sin anläggning. Av de europeiska anläggningar som fått utmärkelsen, har nu ett antal nominerats och en jury har utsett vinnarna. På fredag den 8 mars delas priset ut på ITB mässan i Berlin.

För mer information, kontakta

Lena Eckerberg, Energikontor Sydost, lena.eckerberg@energikontorsydost.se, tel. 0734-40 82 75Presskontakter

Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

   0709-21 60 56