Med start 2 oktober börjar Närhälsan erbjuda drop in-vaccination inne på Liseberg. Vaccinationen kommer pågå under Halloween på Liseberg, fram till 7 november.

– Liseberg lockar människor i alla åldrar, men företrädesvis unga. Därför känns det bra att kunna ge dem en enkel möjlighet till vaccination, säger Anna Holst på Närhälsan 

I dag, 29 september, försvinner många restriktioner kring covid-19. Exempelvis tas begränsningarna bort för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning samt att kravet på sittande servering på restauranger tas bort.  

Men en förutsättning för att kunna ta bort restriktionerna är att många är vaccinerade. I Västra Götaland finns det fortfarande närmare 260 000 invånare som inte vaccinerat sig mot covid-19. Särskilt i de yngre åldrarna har många ännu inte fått sin första spruta och därför är det bra att kunna erbjuda vaccination på ett lättillgängligt sätt som till exempel på Liseberg. 

– Jag är imponerad över alla de insatser och ansträngningar som vaccinatörerna gör för att öka vaccinationstäckningen. Efter en tuff vår med vaccinbrist och stenhårda prioriteringar kan vi nu vara där invånarna är. Vi finns vid moskéer, på idrottsmatcher, utanför köpcentrum och nu även på Liseberg. Det är värdefullt, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare Västra Götalandsregionen. 

Vaccinering kommer äga rum på lördagar och söndagar inne på Liseberg område, nära stora scenen. Såväl dos 1 som dos 2 erbjuds. Utöver Närhälsans personal kommer även Göteborgs stad ha vaccinationsguider på plats för den som vill prata om vaccination. 

-Eftersom Liseberg är en plats där unga människor rör sig, och de i statistiken har en låg vaccinationsgrad medverkar staden genom att unga vaccinationsguider finns på plats och informerar om vaccination, säger Radia Al-Masri koordinator på Göteborgs stad.

– Vi hoppas att så många som möjligt av våra besökare är vaccinerade. Såväl för sin egen skull men också för omsorg av vår egen personal. Därför är det självklart att vi gör vad vi kan för att bidra till att öka vaccinationstäckningen och få stopp på pandemin, säger Julia Vasilis, kommunikationschef på Liseberg. 

  

 

Kontaktpersoner:

Närhälsan

Anna Wingård Holst, vårdcentralchef

070 – 020 79 79

 

Göteborgs stad

Radia Al-Masri, koordinator kulturtolkar

radia.al-masri@kom.goteborg.se

 

Västra Götalandsregionen

Presstjänst

010 – 441 41 99

Presstjansten@vgregion.se

 

Liseberg

Julia Vasilis, kommunikationschef

0705-32 84 07


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549