Välkommen till en fartfylld dag för hela familjen, från liten till stor. Lördag den 19 mars är det dags för en rafflande match mellan Icebreakers med Peter Forsberg i spetsen och Börje Salmings Toronto Maple Leafs veteranlag.

Event Fotograf/Källa: Timrå IK

Matchen spelas i NHC Arena i Timrå med matchstart klockan 15.00 den 19 mars. Icebreakers består av gamla hockeyprofiler och spelare som på sin tid tillhörde eliten. Under åren som gått har många Timråbekantingar representerat Icebreakers, bland annat Henrik Zetterberg, Fredrik Modin, Jonathan Hedström och vår nuvarande tränare Fredrik Andersson. Totalt anordnas två stormöten mellan lagen. Den första matchen spelas 19 mars i Timrå och den andra matchen spelas 20 mars i Örnsköldsvik.

Det blir en dag för hela familjen där ni redan från klockan 13.00 tillsammans med legenderna kan prova på häftiga aktiviteter som våra samarbetspartners anordnar. Biljetterna är precis släppta och en del av överskottet går till Icebreakers och deras arbete.

  • Det är fantastiskt roligt att Timrå får vara en av värdstäderna för detta arrangemang, inte minst mot bakgrund av den betydelse hockeyn har för Timrå och Timråborna. Vi får med detta möjligheten att känna stolthet över våra gamla hockeystjärnor samtidigt som vi, via trevliga familjeaktiviteter i arenan, får umgås säger Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande, Timrå Kommun.
     
  • Vi tycker att det är roligt att det kommer fler event till vår arena. Det gynnar oss alla. Att matchen riktar sig som en familjedag går helt i linje med det arbete vi i Timrå gör, att öppna upp för meningsfulla aktiviteter för våra barn och ungdomar. Under dagen kommer det att skapas aktiviteter runt arenan där alla är välkomna att prova på olika saker, säger Jonas Torines, klubbchef Timrå IK.

Läs mer om matcherna, laguppställningarna samt biljettköp på www.århundradetsmatch.se

Bakom arrangemanget står NHC, Försvarsmakten, BAE Systems, Timrå kommun, Timrå IK, Länsförsäkringar Västernorrland, MODO Hockey och Örnsköldsviks kommun.

För mer information kontakta:

Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun,
Tfn: 073-270 95 39.

Jonas Torines, VD / Klubbchef, Timrå IK
Tfn: 060-789 10 05