Lärarutbildningen vid Södertörns högskola har tagit fram en app ”Lärare i klass 9A?” till Iphone, Ipad och Ipod. Genom att göra ett lättsamt quiz får man fram vilken typ av lärare man skulle passa bäst som. Målen är att väcka intresse för lärarutbildningarna vid högskolan och visa att man är ett modernt och nytänkande lärosäte.

Lärarutbildningen vid Södertörns högskola har i samarbete med företaget Appanero tagit fram en applikation för Iphone, Ipad och Ipod. Den laddas ner utan kostnad och innehåller en lättsam quiz. Frågorna är underhållande i sig och resultatet är att man får ett förslag på en passande lärarutbildning. Ska man kanske bli förskollärare eller gymnasielärare? Alternativen är många!

- Vi har tagit fram appen för att testa ett nytt grepp, målet är att lära känna lärarutbildningen på Södertörns högskola på ett positivt sätt, säger Magnus Mörck, ledare för projektet och administrativ chef för lärarutbildningen. Dels får man på ett roligt sätt fram ett förslag på ett framtida yrke. Man får även se att vår lärarutbildning är modern och nytänkande.

Testa "Lärare i klass 9A?"!
Frågorna i quizet är varierande. Vissa är inriktade mot läraryrket, andra är mer av nutidsorienterande art. Och vissa är mest roliga. Men det finns en logik bakom vilket svar man får fram.

- Beroende på hur man svarar får man fram en skala över vilken typ av lärare man passar bäst som.

Svaren är sedan länkade till mer information om programmen och till www.studera.nu där man kan anmäla sig till höstens utbildningar. Resultatet kan även delas via sociala media.

Klättrar på topplista
"Lärare i klass 9A?" har klättrat stadigt på topplistan i sin kategori "Education" på AppStore sedan lanseringen för ett par veckor sedan och ligger just nu på plats 16. Den har även kommit med på "New & Noteworthy"-listan, Apple´s egen lista.

Lärarutbildning med interkulturell profil
Södertörns högskola är ett av de fåtal lärosäten som fått rätt att utfärda lärarexamen på samtliga nivåer till hösten. Efter Högskoleverkets kvalitetsgranskning är man det enda lärosätet med examensrättigheter för förskollärare, grundlärare och ämneslärare i Stockholm. Många väntas därför söka sig till högskolan.

- För oss är det ändå viktigt att nå ut till nya målgrupper och skapa nyfikenhet kring vår interkulturella profil, säger Lisa Öberg, föreståndare för lärarutbildningen.


Kontakt
Eleonor Björkman, informatör Södertörns högskola: 08-608 50 62, 070-286 13 32 eller eleonor.bjorkman@sh.se

 

Presskontakter

Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

   072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876