I mitten av februari öppnade Västra Götalandsregionen för vaccination av en fjärde dos för alla personer över 80 år. Nu uppmanar vaccinationssamordnare Kristine Rygge att alla i denna grupp tar chansen och bokar en tid: "Jag ser att allt för få i denna grupp har vaccinerat sig en fjärde gång. Jag vill uppmana alla som är 80 år och äldre att boka en vaccinationstid."

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en fjärde dos vaccin till alla som är 80 år eller äldre, till de som bor på särskilda boende (SÄBO) för äldre samt för personer med hemtjänst beslutad av kommun samt personer med hemsjukvård.  

I Västra Götaland har 90 procent av alla invånare över 80 år vaccinerat sig med tre doser mot covid-19. Men med den fjärde dosen går det trögare än förväntat, med hänsyn till att det gått fyra månader eller mer sedan de fick tredje dosen. Nu vänder sig vaccinationssamordnaren direkt till denna grupp och understryker vikten av att fortsätta vaccinera sig. 

– Covid-19 sprids fortfarande omkring oss och det är vaccin som skyddar mot att bli allvarligt sjuk. Om du är över 80 år behöver du stärka ditt skydd när det gått fyra månader sedan tredje dosen. Vi har många lediga tider – boka tid eller gå på en drop-in idag, säger Kristine Rygge. 

Alla platser för vaccination i Västra Götaland finns på samlingssidan för lediga tider

Det finns gott om lediga tider och tillgången på vaccin är mycket god. 

Kontakt för frågor 

VGR presstjänst, 010-441 41 99, presstjansten@vgregion.se 

Presskontakter

Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Ingrid Lord

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se