Det finns mycket skrivet om Heliga Birgitta. Om hennes efterföljare finns nästan ingenting. Den 29 september kl. 15.00 kommer Julia Sigurdson till Forsviks bruk och berättar om kvinnorna som gått i Heliga Birgittas fotspår.

Heliga Birgitta är utan tvekan Sveriges mest kända helgon. Redan under sin livstid var hon omtalad för sina uppenbarelser och känd över nästan hela Europa. Människor har följt i hennes fotspår i århundraden, men det finns väldigt lite skrivet om dessa efterföljare.

Julia Sigurdson är kulturhistoriker och släppte tidigare i år boken Kvinnor i Heliga Birgittas fotspår.

- Jag hade gjort en liten skrift om Birgitta av Vadstena och ville läsa om hennes efterträdare, men någon sådan samlad skrift fanns inte. Då tänkte jag:  jamen då får väl jag skriva den själv!

I sin föreläsning på Forsviks bruk berättar hon om abbedissor, drottningar och helt vanliga kvinnor som följt Heliga Birgitta; från 1300-talet fram till idag.

Plats: Brukskontoret, Forsviks bruk
Datum och tid: lördag 29 september kl. 15.00
Hörslinga finns i lokalen.

Fri entré.

För frågor och mer information:

Christina Bodling, museipedagog på Forsviks bruk
Tfn: 070 020 77 12
E-post: christina.bodling@vgregion.se

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.


Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23