I år får Ekomatsligan kungligt besök. H.K.H. Prins Carl Philip närvarar tillsammans med landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Fotograf/Källa: Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna samt Kristian Pohl/Regeringskansliet

I år får Ekomatsligan kungligt besök. H.K.H. Prins Carl Philip närvarar tillsammans med landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg. Den 16 maj, i Stockholm, diplomeras alla kommuner, regioner och statliga verksamheter med höga ekoandelar av ministern. Spjutspetsarna, de allra bästa i Sverige, mottar diplom av Prinsen.  Vi ser fram emot att fira Ekomatcentrums 25-årsjubileum tillsammans med representanter för världens bästa offentliga kök på ekologiskt mat och Ekomatcentrums vänner, företag med ekologiskt i fokus och övriga från ekobranschen.

Årets tema är ”Hållbara måltider genom målsamverkan”. Vi lyfter vikten av att ha ekologiska mål på lokal och regional nivå. Läs mer i programmet.

Sedan 2011 premierar Ekomatcentrum de kommuner, regioner och statliga verksamheter som strävar mot det nationella målet 60 % ekologiskt i offentlig sektor till 2030. Syftet är att motivera och inspirera till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel i förskolor, skolor, sjukhus samt andra offentliga kök. Offentlig sektor är en viktig förebild för hela samhället.

Ekomatcentrum bildades 1996 och syftet med verksamheten är att öka intresset och kunskapen om ekologisk och klimatsmart mat. Vi arbetar främst genom att sprida information om miljö, klimat och ekologisk produktion. Under de senaste åren har vi framgångsrikt arbetat för att öka andelen ekologiska livsmedel i den offentliga sektorn. Vårt arbete har bidragit till att Sverige är bäst i Norden och förmodligen också i världen på ekologisk mat i offentlig sektor. För mer information om oss, besök gärna vår hemsida: www.ekomatcentrum.se


Presskontakter

Eva Fröman

Ordförande

eva@ekomatcentrum.se

070-779 59 90

Mimi Dekker

Verksamhetsledare

mimi@ekomatcentrum.se

   076-277 00 30