Den som nyligen passerat viadukten på Logistikvägen i Smedby strax väster om Kalmar har sett det som vi på KSRR för tillfället är väldigt förväntansfulla och stolta över – Kalmars nya återvinningscentral.

Med 16 containerplatser blir den nya ÅVC:n både rymligare och mer lättöverskådlig. Fotograf/Källa: Ulrika Bergström/KSRR

Under sommaren 2018 flyttas all verksamhet från Tegelviken och återvinningscentralen stängs.

Den som vill slänga grovavfall får istället åka till den nya anläggningen, ÅVC Kalmar, i Smedby.

Den nya återvinnignscentralen blir både större och mer lättnavigerad då man stannar längs med varje container, istället för att backa som man ofta behöver göra idag.

Precis som tidigare blir det helt gratis att lämna grovavfall på återvinningen för privatpersoner boende i någon av KSRR:s medlemskommuner.

Tidsplanen för byggnationen ser ut att hålla och vi planerar att öppna för allmänheten i slutet av juni.

I november 2016 invigde vi vår nya återvinningscentral i Oskarshamn. Den som har vägarna förbi Storskogen kan få en ordentlig förhandstitt på hur det kommer att se ut i Kalmar. Storskogen är nämligen förlaga till den som nu byggs i Flygstaden.

Även huvudkontoret med administrationen och fordonsflottan får ny adress. I mitten av augusti flyttas resterande verksamheten till nybyggda utrymmen i Moskogen.

Håll utkik efter exakt datum och tillhörande program för invigningen av regionens modernaste återvinningscentral.


Presskontakter

Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

   072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77