I vinter kommer ingenjören och författaren Bengt Spade till Forsviks bruk med tre fristående industrihistoriska föredrag. Söndagen den 18 november kl. 15.00 berättar han om den uråldriga konsten att gjuta metall.

Bengt Spade är en av de främsta förmedlarna av svensk industrihistoria. Han har arbetat med uppdrag och rådgivning inom teknik- och industrihistoria sedan mitten av 1970-talet och skrivit flera böcker i ämnet.

Bengt Spade är en väldigt engagerad och skicklig berättare! Han har fått Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj för sitt jobb med att dokumentera och sprida svensk industrihistoria. Han kan konsten att dela med sig av sin kunskap på ett intressant sätt. Vi är väldigt glada att han kommer hit, säger Christina Bodling, programansvarig på Forsviks bruk.

I sitt första föredrag berättar Bengt Spade om metallgjutning, en konst som är flera tusen år gammal.

Plats: Brukskontoret, Forsviks bruk
Datum och tid: söndag 18 november kl. 15.00
Hörslinga finns i lokalen.
Fri entré.

För frågor och mer information:

Christina Bodling, museipedagog
Tfn: 0700-207712
E-post: christina.bodling@vgregion.se

Kommande föredrag i serien handlar om kvarnverksamhet och vattenkraft och äger rum den 20 januari respektive 24 februari. Läs gärna mer på www.forsviksbruk.se.

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.


Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23