Den 1 augusti tillträdde Klas Blom som vd för Armatec AB. Klas har ett mångårigt förflutet inom Armatec-koncernen och ska leda Armatec AB genom en spännande förändringsresa.

Klas Blom har arbetat på Armatec AB sedan 2006 i ett flertal roller, bland annat som säljare, produktchef, affärsområdeschef och operativ chef. Vidare har Klas under många år varit med och utvecklat företagets erbjudande inom kundunika, prefabricerade system. Så här ser han på sin nya roll som vd:

”Jag ser fram emot att få leda Armatec framåt i en tid som bjuder på mängder av möjligheter. Intresset för digitalisering, hållbarhet, prefabricering och teknikutveckling växer sig allt starkare bland våra kunder och samhället i stort. Vår ambition att ta ledartröjan inom klimatsmart flödesteknik blir bara mer och mer rätt för varje dag som går.”

Nya handelsvägar och köpmönster präglar också den nya riktningen för Armatec. Framöver kommer företaget att satsa än mer på att skapa en snabbare och tydligare kundservice i alla kontaktpunkter. Ett område som ligger Klas varmt om hjärtat.

”Jag har jobbat med kundnära försäljning hela mitt liv och min inställning ändras inte för att jag blir vd. Vi måste skapa nöjda kunder, gång på gång, för att företaget ska kunna växa och må bra. Jag hoppas att mitt driv på det här området ska smitta av sig på hela organisationen – självklart med understöd av tydlig kommunikation från mig som ledare. Nu trycker vi på startknappen för processer och roller som sätter kunden i fokus i alla frågor.”

Likt många andra teknikinriktade företag satsar Armatec på att locka nya talanger. Även det blir ett prioriterat område för Klas framöver. Till stöd finns den nya satsningen från ägarna Ernströmgruppen om att skapa en intern arbetsmarknad för alla bolag inom gruppen.

”Vi är inne i en generationsväxling både inom Armatec och på kundsidan. En viktig uppgift för mig i min nya roll är att förena det bästa från vår företagskultur med behoven i en ny tid. Vi har alltid varit fantastiska på att skapa tekniska lösningar och det ska vi fortsätta att vara. Men det är också viktigt att vi ser den större bilden av Armatec. Vi ska ju erövra världen med klimatsmart flödesteknik. Det synsättet måste genomsyra vår kultur än tydligare framöver.”

Armatec AB ingår i affärsområdet Flow Technology inom Ernströmgruppen. Tidigare vd för Armatec AB, Fredrik Ståhl, fortsätter som affärsområdeschef för Flow Technology och som vd för Armatec-koncernen. Så här kommenterar Fredrik de nya ledarfunktionerna:

”Det känns tryggt att lämna över ansvaret för Armatec AB till Klas, som under många år har utmärkt sig som en kunnig och omtyckt ledare. Klas är fenomenal på att kombinera teknisk förståelse med fingertoppskänsla för vad marknaden efterfrågar och hur det ska paketeras. För egen del ser jag fram emot att få renodla min roll inom Ernströmgruppen. Våra bolag skapar redan i dag stort kundvärde och stor samhällsnytta, och med tanke på inte minst den energi- och klimatutmaning världen står inför ska vi se till att bidra med ännu mer i morgon.”

Armatec AB är ett kunskapsföretag som utvecklar kundanpassade koncept för vatten, värme, kyla och process i Norden. Armatec ägs av Ernströmgruppen och är en nordisk koncern med huvudkontor i Sverige och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Vi omsätter 1 000 MSEK i Norden och är fler än 250 anställda, varav 60 vid vårt huvudkontor i Göteborg. Armatec bildades 2003 men har mer än 70 års erfarenhet av branschen och representerar starka varumärken såsom Alfa Laval, Bernard Controls, Flowserve och LESER på den nordiska marknaden.

Ernströmgruppen AB är ett privatägt, industriellt konglomerat som utvecklar och förvärvar välskötta företag inom teknikhandel och industri. Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa med småföretagandets entreprenörsanda och det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. I företagsgruppen ingår 31 nischbolag såsom Armatec, Armaturjonsson, Kruge Piping Systems, CM Hammar, Rimeda, REC Indovent, Polyform, BS Elcontrol, Ouman m.fl. Företagsnätverket, som 2019 för sjunde året i rad nådde all-time-high resultat, omsätter över 2,5 miljarder kronor och har över 1 000 anställda i Norden och Baltikum.

 


Presskontakter

Klas Blom

VD Armatec Sverige

klas.blom@armatec.se

+46 31-89 01 00

+46 31-89 01 60