Närhälsan fortsätter att hålla den helgöppna jourcentralen stängd till och med 31 december på grund av pandemin. Patienter hänvisas fortsatt till Lidköping Närakut eller Skövde jourcentral på helger.

För att klara utmaningarna med pandemin som vaccinering och provtagning jämte ordinarie vård och att medarbeta ska kunna få sin semester väljer Närhälsan att fortsatt koncentrera resurserna till färre orter. Båda närakuten i Lidköping och jourcentralen i Skövde har bättre förutsättningar för bemanning och ett mer covid-säkert patientflöde. Patienter kommer därför att hänvisas till Skövde och Lidköping på helgerna resterande del av året.  

Vårdcentralen fortsatt öppen  

Stängningen påverkar inte Närhälsan Mariestad vårdcentral som är öppen som vanligt. Närakuten Lidköping och Skövde jourcentral har öppet klockan 17 – 22 på vardagar och 11 – 17 på helger.  

Kontakt  

Beate Poetzsch 
primärvårdområdeschef Närhälsan  
Telefon: 070 – 055 16 68  
E-post: beate.poetzsch@vgregion.se  


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549