Efter en tids byggande i Kristdala är det nu dags att ta KSRR:s tredje återvinningscentral med självservice i bruk.

Självservice- ÅVC Fotograf/Källa: KSRR

Välkommen att vara med på invigningen

Tid: Torsdag 27 juni 2019 klockan 18.00
Plats: Industrivägen 13, Kristdala

Återvinningscentralen byggs på samma plats där den mobila återvinningen tidigare stannat en gång i månaden. Från och med fredag 28 juni kan Kristdala stoltsera med en egen permanent återvinningscentral som är öppen mellan klockan 08.00 och 20.00 varje dag.

Detta är KSRR:s tredje återvinningscentral med så kallad självservice. Den första byggdes i Figeholm och har funnits sedan 2016 och den andra invigdes i Alsterbro för en dryg månad sedan.

- Tillgänglighet fortsätter vara den absolut största framgångsfaktorn när det kommer till återvinningg. Konceptet med självbetjäning har visat sig vara väldigt lyckat och det känns bra att fortsätta utvecklingen, konstaterar KSRR:s förbundschef Jan Fors.

De obemannade återvinningscentralerna har visat sig fungera mycket bra. Istället för personal är det besökarna själva som låser upp grinden via sitt körkort och en kortläsare.

Som användare registrerar man sig hos KSRR och genomgår en kortare utbildning om källsortering. De första utbildningstillfällena blir under invigningsdagen (medtag körkort eller motsvarande id-handling som kan avläsas med streckkod).

Alla privatpersoner med boende i någon av KSRR:s fem medlemskommuner kan registrera sig. Den som inte har körkort, eller saknar svenskt personnummer får istället ett passerkort skickat till sig efter genomgången utbildning.

Precis som i Figeholm och Alsterbro övervakas området av ett antal fasta kameror.

- Tack vare kamerorna kan vi säkerställa driften och vi blir mer effektiva när vi enkelt kan hålla koll på när containrarna börjar bli fulla.

På våra självservice-ÅVC:er kan vi ta emot de flesta avfallstyper och på vår hemsida finns dessa specificerade under respektive ÅVC på www.ksrr.se.

Förbundsordförande Steve Sjögren (S) leder invigningen tillsammans med representanter från KSRR och Oskarshamns kommun.

Välkomna


Bifogade filer

 ÅVC Kristdala

 Återbruk

Presskontakter

Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

   072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77