Ledningen för skidskyttelandslaget har tagit beslutet att inte resa till Frankrike för det planerade septemberlägret på höghöjd. Anledning till beslutet är den ökade smittspridningen i Frankrike samt de isoleringsregler som gäller vid eventuellt positivt coronatest i gruppen.

Fotograf/Källa: Håkan Blidberg

Tränarteamet har tillsammans med det medicinska teamet väntat in i det sista med att ta beslutet. Landslagsläkare Lykke Tamm, som bor i Frankrike, har god insyn i smittspridningen i landet och det franska sjukvårdsystemet och kommenterar beslutet så här:

Vi har sett en snabbt ökande smittspridning i Frankrike den senaste veckan och det finns just nu inget som tyder på att läget kommer förbättras de närmaste veckorna.

Eftersom läget inför lägret varit oklart sedan en tid tillbaka så har landslagsledningen använt de senaste veckorna till att förbereda en alternativ plan.

Jag har lagt ner mycket tid på en ny bra träningsplan som vi nu känner oss trygga med. Den innebär att vi fortsatt kommer genomföra delar av det höghöjdsprojekt vi skulle göra i Frankrike men vi gör det på hemmaplan istället, menar Huvudtränaren Johannes Lukas. A-laget kommer träna i Östersund med mycket fokus på träning i uppförsbackar där vi använder de möjligheter som finns på Vintersportcentrum.

Laget kommer också åka en vecka till Sollefteå på träningsläger. Efter det blir det några veckor i Östersund innan det första snölägret i Idre Fjäll. Där sker traditionsenligt de viktiga förberedelserna inför Sverigepremiären som arrangeras i Idre Fjäll 14-15 november och som därmed markerar starten av säsongen 20/21.

Landslagsåkarna är informerade om beslutet och den nya planen, som kommenteras såhär av Sebastian Samuelsson:

Jag tycker landslagsledningen har tagit ett naturligt beslut med tanken på utvecklingen i Frankrike. Den nya planen som Johannes har gjort känns genomtänkt och jag ser framemot fortsatt bra träning under hösten.

I samband med träningsperioden i Östersund kommer media att bjudas in till att träffa Skidskyttelandslaget och följa träningen på plats tisdagen den 15 september. Mer information om detta kommer i separat utskick.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 

Ämnen

Vintersporter

Taggar

skidskytte

Platser

Jämtland

Presskontakter

Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

   +46768442008