Just nu pågår Gula Bandet-månaden, för Sveriges civila och militära utlandsveteraner, som avslutas med Veterandagen 29 maj. 29 maj är också Hemvärnets födelsedag och dagen till ära har Rikshemvärnsrådet tillsammans med Rekyl sålt en speciell ”Uniform på jobbet-t-shirt”. I dag överräcks överskottet från försäljningen – över 70 000 kronor – till Sveriges Veteranförbund för att stärka arbetet med att ge veteranerna den erkänsla och respekt de förtjänar efter sin insats.

Rikshemvärnsrådet har tillsammans med Rekyl tagit fram en t-shirt inför ”Uniform på jobbet-dagen”, som infaller på Hemvärnets födelsedag 29 maj. Med anledning av Veterandagen 29 maj skänker Rikshemvärnsrådet överskottet till Sveriges Veteranförbund, där många hemvärnsoldater också är medlemmar. Bidraget är 72 348 kronor.

- Vi är väldigt tacksamma över att Rikshemvärnsrådet och Rekyl vill skänka överskottet till Sveriges Veteranförbund. Tack vare små och stora bidrag kan vi stötta veteraner och deras familjer med kamratstöd och ekonomiskt stöd för att hjälpa dem tillbaka till det vanliga livet när sjukvården, myndigheter och försäkringar inte räcker till, säger Anders Ramnerup, generalsekreterare för Sveriges Veteranförbund.

Överlämningen sker mellan rikshemvärnschefen Stefan Sandborg och Sveriges Veteranförbunds ordförande Sverker Göransson under dagen vid en lunch på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Gula Bandet månaden – för Sveriges civila och militära veteraner 
Gula Bandet-månaden, som pågår under hela maj avslutas med Veterandagen 29 maj och utnämnandet av Årets Veteran 2019. Det är nu tredje året som Gula Bandet får en egen månad som uppmärksammar Sveriges civila och militära veteraner och deras anhöriga. 

 

 


Sveriges Veteranförbund finns till för alla svenska veteraner. En veteran är en person som internationellt deltagit i fredsfrämjande eller humanitära insatser. Det kan vara en brandman som hjälpt till utomlands vid en jordbävningskatastrof, en polis som arbetat utomlands för Rikspolisstyrelsen eller en soldat som gjort FN-tjänst. Den gemensamma nämnaren är att de har ställt upp när världssamfundet kallat till insatser för fred i världen.

H.K.H. Prins Carl Philip är höge beskyddare av Sveriges Veteranförbund. 


Presskontakter

Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

   073-9321262

MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

   070-879 90 84