Indien, konsten och andevärlden – alla får de plats i Gröna salen. Höstens föreläsningsserie på Kalmar Slott bjuder på tre skilda föredrag.

Yoga och korrespondentliv i Indien
Malin Mendel leder ”Världens sämsta indier” på SVT tillsammans med David Batra. Hon är också SVT:s korrespondent i Indien sedan 15 år. Nu kommer hon till Kalmar Slott med en föreläsning om livet som korrespondent och varför kombinationen av yoga och indisk vegetarisk mat är bland det bästa som finns.

Lär känna Vincent
Utställningen Van Gogh Alive har blivit en succé och mycket omtyckt av dess publik. Nu ges en chans att få en omfattande föreläsning om konstnären och hans liv. Slottets guide Jannica Hovenäs ger oss möjlighet att närma oss den man som Vincents svägerska Joanna lärde känna genom breven hennes man Theo van Gogh lämnade efter sig.

En glimt av andevärlden
Finns det andar kvar på Kalmar Slott? Mediet Andreas Österlund, känd från tv-serien Det Okända, kommer att göra en egen vandring på slottet innan föreläsningen för att sedan kunna berätta om sina upplevelser. På föreläsningen kommer han även att dela med sig om hur du kan bli mer mottaglig för de signaler som ständigt är omkring oss.

Barnens söndag
Fjärde söndagen i varje månad ges guidade turer för barn. Följ med prinsessan och lär dig hur du bugar för drottningen, hjälp riddaren att leta efter skatterna och se vad gycklaren hittar på när kungen har rest bort. En mysig söndag för hela familjen.

Under höstlovet kommer slottet att fyllas av aktiviteter för både vuxna och barn!

 

Kalender:

Barnens söndag – Riddarguidning
22 september

Malin Mendel Westberg – Yoga & korrespondentliv i Indien
24 september

Vincent van Gogh – Mannen som älskar livet?
9 oktober

Barnens söndag – Prinsessvandring
27 oktober

Glimtar av Andevärlden med Andreas Österlund
29 oktober

Barnens söndag – Gycklarguidning
24 november

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilder

Presskontakter

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06