Välkommen till vårens hästevenemang på Axevalla Hästcentrum! Den 11 april mellan kl 15.00-19.00 slår hästcentrumet upp portarna och bjuder på godbitar från hela verksamheten. Evenemanget är gratis och fika finns att köpa på plats.

Fotograf/Källa: Naturbruksförvaltningen

Program:

15.00–15.50
Gratis clinic med dressyrtränaren Traudi Björling – Del 1: Grundridning, sits och inverkan, både på islandshäst och storhäst. (körhallen)

15.50–16.10
Paus och demonstration av prototypen ”Robban” – en fjärrstyrd sexhjulsdriven maskin som hjälper till med det tunga dagliga stallarbetet och som nu testas på Axevalla Hästcentrum.  (körhallen)

16.10–17.00
Clinic med Traudi Björling – Del 2. (körhallen)

17.00–17.50
Hästshow som har både rid-, trav- och islandshästinslag, av och med Axevalla Hästcentrums gymnasieelever. (körhallen)

18.00–18.30
Hur driver man lönsamma hästföretag? Möt Årets Hästföretagare Maggan Hammarberg och Biologiska Yrkeshögskolans verksamhetsledare. (skolhallen)

18.30–19.00
Nya anläggningen Axevalla Hästcentrum presenteras av bitr. rektor Niclas Dahlqvist. (skolhallen)

Under hela evenemanget:

  • Hovslagarskolan visar smide och du har möjlighet att få göra hovslagarskolans fysprov. Har du tekniken och fysiken för att kunna jobba som hovslagare?
  • Hoppa en bana eller rid ett dressyrpass på våra högteknologiska ridsimulatorer! Du kan även se om du sitter rätt i sadeln.
  • Delta i vår fototävling på plats och vinn ett fleecetäcke till häst!

Passa på att kika på våra anläggningar och möt lärare och företrädare för vår gymnasieverksamhet, vuxenutbildning, YH-utbildningar och innovations- och utvecklingsverksamhet i Totohallen.

Media inbjuds
Media är välkomna att besöka hästevenemanget. Anmäl gärna innan till kommunikatör Lena Akilles, 070-229 63 05.

Kontakt
Niclas Dahlqvist, biträdande rektor
070 - 082 56 34

På Axevalla Hästcentrum utanför Skara samlas utbildning inom häst på både gymnasie- vuxen- och yh-nivå. Där finns anläggningar för träning och tävling inom både trav, rid- och islandshästsport samt Hovslagarskolan i Skara, en del av Biologiska Yrkeshögskolan i Skara som har anor sedan 1800-talet. Axevalla Hästcentrum är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen som bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.

Verksamheten på Axevalla består av:
• Gymnasial yrkesutbildning: naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning med utgångar mot hästskötare inom travsport, ridsport och islandshästsport.
• Fyraårsprogrammet SMD (Skog, Mark, Djur), som läser sina hästämnen på Axevalla Hästcentrum.
• Yrkeshögskola genom BYS (Biologiska Yrkeshögskolan): Treårig hovslagarutbildning, hovslagare kvalificerad tilläggsutbildning och verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar.
• Vuxenutbildning med anpassade kurser efter branschens nulägesbehov.
• Testmiljöer och utvecklingsprojekt med fokus på att utveckla framtidens hästhållning.

 

Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02