Hans-Peter Dahlgren har tidigare varit miljöchef på Dalslands miljökontor, utbildningsledare/byrådirektör på Göteborgs universitet och har stort engagemang för miljöfrågor och ett hållbart samhälle. Inom det området har han också sin utbildningsbakgrund, med ämnen som biologi, viltvård och miljökommunikation i offentlig förvaltning.

-  När jag såg jobbet lockades jag omedelbart av museets breda verksamhet, säger Hans-Peter Dahlgren.
Jag är intresserad av utåtriktad verksamhet, och att skapa möten med människor.
Gärna med ett pedagogiskt inslag. Museets mångsidiga verksamhet med både forskning, utställningar och uppdragsverksamhet är en jättespännande utmaning som jag verkligen ser fram emot att få möta och lära känna. Museet är en viktig del i ett arbete med ökad förståelse för- och omsorg om naturen, säger Hans-Peter om sitt nya uppdrag.

Västarvet och Göteborgs Naturhistoriska museum ser fram emot att hälsa en ny kollega välkommen.

-  Det är väldigt roligt att välkomna Hans-Peter Dahlgren till Göteborgs Naturhistoriska museum och Västarvet. Hans-Peter har en gedigen erfarenhet som chef och verksamhetsledare. Med sin bakgrund, erfarenhet och intresse för miljöfrågor, hållbar samhällsutveckling och biologisk mångfald kommer han att vara ett värdefullt tillskott till vår verksamhet, säger Gunilla Eliasson, tf förvaltningschef Västarvet.

Hans-Peter fortsätter:

-  Jag tror att Västarvets natur- och kulturarbete är en viktig social del i strävan mot hållbar utveckling. Attityder skapas, formas och påverkas av kultur. Det ligger mig nära efter åren inom konsthantverksskolan Steneby och konstnärliga fakulteten i Göteborg. Jag hoppas och tror att jag kan tillföra något även på kultursidan.

För frågor och mer information:

Gunilla Eliasson
tf förvaltningschef, Västarvet
Mobil 070-216 12 13
Epost gunilla.i-m.eliasson@vgregion.se

Hans-Peter Dahlgren
Tfn: 0531 430 08
Tfn arbete: 0530 18 396.
E-post: hp.dahlgren@telia.comPresskontakter

Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

   070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23