Fler tunga namn ansluter till skaran av kategoriordföranden för Guldägget. Igår blev Filip Nilsson, Catrin Vagnemark och Magnus Jakobsson klara och idag presenterar Sveriges Kommunikationsbyråer de två återstående branschprofilerna som fått det ärofyllda uppdraget. Christina Knight, cd på Ingo och Nicke Bergström, cd och delägare i Vice Media Group Scandinavia.


Stående: Juryordförande Frank Hollingworth. Sittande från vänster: Kategoriordförandena: Magnus Jakobsson, Christina Knight, Nicke Bergström, Catrin Vagnemark och Filip Nilsson Foto: Daniel Hallberg

- Att få äran att leda Guldägget med dessa välmeriterade branschprofiler känns som ett privilegium och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer skapa det bästa Guldägget någonsin, säger Maja Siösteen, Guldäggsgeneral.  

Christina Knight har en lång erfarenhet inom reklambranschen och har deltagit i flera juryarbeten, både på svensk och internationell nivå. I årets upplaga av Guldägget kommer hon att ansvara för kategorierna Integrerat, Event, PR och Titan.

- Det är otroligt spännande och lärorikt att få vara kategoriordförande för Guldägget och att få sitta ner med de övriga i juryn och diskutera all den bra kommunikation som har skapats under året, säger Christina Knight, cd Ingo.

En av de kreativa ledarna för Farfar och sedermera Mother i New York, Nicke Bergström som nu är cd och delägare i Vice Media Group Scandinavia, kommer vara ordförande för Digitalt och Produktion. Nicke Bergström kommer även leda arbetet i den nya kategorin Mobilt.

Årets kategoriordföranden: 
Filip Nilsson
leder kategorierna Film, Radio och Direkt med totalt 11 personer. 
Magnus Jakobsson leder kategorierna Tidningsannonsering, Utomhus och Alternativa Media med totalt 11 personer. 
Catrin Vagnemark leder kategorin Design med totalt 7 personer.
Christina Knight leder kategorierna Event, PR, Integrerat och Titan med totalt 11 personer. 
Nicke Bergström leder kategorierna Digitalt, Mobilt och Produktion med totalt 9 personer.

Om årets kategoriordföranden:
Filip Nilsson är kreativ chef på Forsman & Bodenfors där han arbetat sedan 1989. Han vann sitt första guldägg ett år senare och sedan dess har byrån, bland annat, lagt vantarna på 55 lejon i Cannes. Filip har suttit i juryn i många internationella tävlingar och var ordförande i Guldägget 2006. Han har också fått äran att sitta med i Platinaakademin.
Magnus Jakobsson, Creative Director på DDB Stockholm, har 5 guldägg och 7 silverägg i bagaget. Har tilldelas Guldnycklen och även blivit bästa copywriter på Eurobest. Har även varit juryordförande för Guldägget. 
Catrin Vagnemark, Creative Director och grundare av BVD, har en rad svenska och internationella utmärkelser bakom sig. Hon har tilldeltas Stora design priset och har flera Guldäggsnomineringar bakom sig. 
Christina Knight är Creative Director på Ingo och har över 25 års erfarenhet inom reklambranschen. Hon har tidigare suttit i juryn för del Guldägget men även Cannes Lions och Eurobest. 
Nicke Bergström är idag Creative Director och delägare i Vice Media Group Scandinavia. Prisbelönt kreatör som var ett av de ledande namnen bakom Farfar och sedan även Mother i New York. Har bland annat vunnit två Grand Prix i Cannes och var juryordförande för One Show Interactive 2011. 

Om årets juryordförande: 
Frank Hollingworth, grundare och cd på KING. Frank är utbildad på Beckmans skola och har 25 år bakom sig i branschen. Han är flerfaldigt belönad som kreatör med bland annat 5 Guldägg och 2010 blev Frank tilldelad Platinaägget och därmed invald i Platinaakademin - Guldäggets hall of fame. Förutom juryerfarenheter i Guldägget har Frank även suttit i juryer i internationella tävlingar som t.ex. D&AD och Cannes Lions. 

Kontaktinformation:
Frank Hollingworth, cd King och juryordförande Guldägget 2012, frank@king.se, 073 942 01 08. 
Maja Siösteen, Guldäggsgeneral, maja@komm.se, 070 215 10 32 

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se

Presskontakter

Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare

julia@komm.se