Restaurangutbudet i Västermalmsgallerian förstärks under våren och hösten när fyra nya och spännande etableringar tar plats. – Vi är mycket glada över de här tillskotten som höjer atmosfären och stärker Västermalmsgallerian som matdestination på Kungsholmen, säger centrumchef Tobias Edberg.

I morgon, onsdag den 4 maj, förstärks Västermalmsgallerians restaurangutbud med Gigafood, ett koncept med hållbarhet i fokus som nu öppnar sin andra café- och take-awayrestaurang i Stockholm.

Gigafood serverar växtbaserad, ekologisk och närproducerad mat och fika och levererar dessutom catering och matkassar till hela Stockholmsområdet. På menyn i Västermalmsgallerian hittas bland annat lunchlådor, soppa, mackor och fika. 

14 april öppnade välkända Bastard Burgers som serverar burgare med inspiration från New York –  smash burgers med svenskt kvalitetskött – och där nästan allt på menyn går att få veganskt.

Under sommaren och hösten ansluter också koncepten Bun Bun och The Italian Cousins och tillsammans tar de fyra nya etableringarna matupplevelsen i Västermalmsgallerian till nya nivåer.

- Det känns riktigt roligt att just de här spännande – och olika – koncepten har valt att etablera sig i Västermalmsgallerian. Våra besökare kommer att kunna ta del av ett högkvalitativt och spännande matutbud, perfekt för lunch, middag eller aw, säger Tobias Edberg, centrumchef.

Bun Bun öppnar under sommaren och har fransk-vietnamesisk streetfood i fokus. De var bland de första i Sverige att servera den vietnamesiska baguetten báhn mì, men idag har de en bredare meny med allt från sallader till vietnamesiska tacos.

- Vår ambition är att erbjuda fastfood – utan att tumma på hantverket. I restaurangen kommer det också gå att köpa Bun Buns såser, för den som vill ta med sig matlagningen hem. Vi ser fram emot att bli en del av Västermalmsgallerians satsning på nya mataktörer, säger ägaren Tau Mandéus.

Till hösten slår The Italian Cousins upp portarna till sitt fjärde ställe i Stockholm. De kommer att erbjuda ett heldagskoncept – från espressobar på morgonen till klassiska italienska rätter som pizza al taglio, lasagne och sallader under dagen och kvällen. I restaurangen kommer det också gå att njuta av bland annat naturvin och öl från småskaliga italienska producenter.

- Vi tycker det ska bli riktigt roligt att öppna på Kungsholmen som utvecklas så mycket och få visa gästerna vad italiensk mat betyder för oss, säger Davide Disisto, som tillsammans med sin kusin Enrico driver The Italian Cousins.

Här hittar du restaurangerna

Bastard Burgers hittar du på Fridhemsgatan bredvid Pressbyrån. 

Gigafood öppnar vid tunnelbaneentrén på nedre plan (mitt emot Espresso house) den 4 maj.

Bun Bun kommer att ligga på tunnelbaneplan mitt emot Sushi Yama. Planen är att öppna under sommaren.

The Italian Cousins öppnar i höst vid vår huvudentré i korsningen st Eriksgatan/Flemminggatan.

För mer information, kontakta:
Linn Matikka, kommunikatör AMF Fastigheter
linn.matikka@amffastigheter.se
076 - 11 94 208

• • • 

Om Västermalmsgallerian
Västermalmsgallerian är med sitt breda utbud och centrala plats intill Fridhemsplans tunnelbana ett självklart val för umgänge och shopping. Västermalmsgallerian ägs och förvaltas sedan 2012 av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara.

Relaterade bilder

Presskontakter

Linn Matikka

Presskontakt

linn.matikka@amffastigheter.se

076-119 42 08

Tobias Edberg

Centrumchef

tobias.edberg@amffastigheter.se

08-600 69 28

Darwina Slioa Sollander

Marknadsansvarig

darwina.slioa@amffastigheter.se

070-250 25 34

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

pressjour@amffastigheter.se

   073-836 34 50