Imorgon invigs den nittonde upplagan av Frame filmfestival som pågår 9-12 september. Bland årets gäster finns bland andra manusförfattaren Oskar Söderlund (Snabba Cash) och regissörerna Mika Gustafson (kommande långfilmen Sisters) och Gorki Glaser- Müller (Children of the enemy). Filmerna tävlar i fyra olika kategorier om priser på närmare 200 000 kr.

Årets festival går att ta del av både online och på platser runt om i Göteborg, navet för årets festival är bio Capitol. Besökare från hela regionen kommer under fyra dagar kunna ta del av samtal, föredrag, mingel och – massor med kortfilm.

–  I år går det att ta del av festivalen både hemma från soffan och på plats på någon av våra workshopar, biosalong eller samtalsplatser. Vi tror att vi möjliggör för fler filmare och filmintresserade att besöka oss på det här sättet och att vi når ut till fler i vår stora region, säger Anna-Karin Johansson, festivalproducent

Under festivalen visas 35 kortfilmer som tävlar i fyra olika tävlingskategorier; ungdomskategorierna Mellanvikt och Tungvikt, seniorkategorin 27+ samt Konstfilm. Priser delas ut till ett värde av nära 200 000 kr tack vare festivalens prissponsorer, den kompletta listan över dessa hittas på www.frame.nu. Alla de tävlande filmerna går att se online under festivalens fyra dagar, eller i biosalongen på Capitol i Göteborg 11-12 september.

– Det känns fantastiskt att få bjuda in till visningar på biografen igen, det är verkligen festivalens ryggrad och en helt oslagbar upplevelse för många yngre regissörer att få visa sina verk på den vita duken. Och tack vare alla våra samarbetspartners och prissponsorer som bidrar med en gedigen kvalitetsstämpel kan vi skapa fler sätt för filmarna att möta en publik och samtidigt ge en betydande skjuts framåt i skapandet, avslutar Anna-Karin

------------------

Frame filmfestival är en årlig mötesplats och tävling för filmare och filmintresserade i Västsverige och arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling. Vi ger plats åt film i det korta formatet på vita duken och arrangerar även seminarier, workshops och mingel som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. För mer information om festivalen och programmet, besök www.frame.nu.

-----------------

Kontaktperson
Anna-Karin Johansson, festivalproducent
anna-karin.t.johansson@vgregion.se
070 743 55 46


Presskontakter

Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

   070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23