För att möta det lokala behovet hos patienterna och öka tillgängligheten erbjuder nu allt fler av Närhälsans vårdcentraler utökade öppettider.

– Jag är glad över att vi nu kan erbjuda utökade öppettider hos än fler av våra vårdcentraler. Hög tillgänglighet är av yttersta vikt för en god och nära vård, säger Monika Beiring (M), styrelseordförande i Närhälsan.

Exakt hur och när öppettiderna är utökade varierar lokalt mellan Närhälsans olika vårdcentraler men genom att på vissa enheter kunna erbjuda läkarbesök redan klockan 07:15 eller 18:30 ökar tillgängligheten avsevärt – i synnerhet för förvärvsarbetare som har svårt att lämna arbetet under de vanliga öppettiderna – och de som har en bit att åka till närmaste jourcentral.

Under årets första månader har antalet vårdcentraler med utökade öppettider mer än fördubblats inom Närhälsan. Och medan patienterna uppskattar den ökade flexibilitet som kommer med utökade öppettider skapar konceptet även möjligheter för vårdcentralerna att anpassa verksamheten.

Under pandemin har de utökade öppettiderna bland annat kunnat användas för att kalla särskilt känsliga patientgrupper till läkarbesök när trycket på mottagningen varit lägre.

–  De utökade öppettiderna är ett bra sätt för oss att öka tillgängligheten samtidigt som det ger varje vårdcentral möjlighet att anpassa verksamheten efter det lokala behovet, säger primärvårdsdirektör Jörgen Thorn.

Här är vårdcentralerna som erbjuder utökade öppettider just nu:
Närhälsan Angered vårdcentral
Närhälsan Dagson vårdcentral
Närhälsan Dalaberg vårdcentral
Närhälsan Gamlestadstorget vårdcentral
Närhälsan Gibraltargatan vårdcentral
Närhälsan Heimdal vårdcentral
Närhälsan Kinna vårdcentral
Närhälsan Källstorp vårdcentral
Närhälsan Lysekil vårdcentral
Närhälsan Sandared vårdcentral
Närhälsan Sjöbo vårdcentral
Närhälsan Slottsskogen vårdcentral
Närhälsan Styrsö vårdcentral
Närhälsan Sylte vårdcentral
Närhälsan Torpavallen vårdcentral
Närhälsan Trandared vårdcentral
Närhälsan Älvängen vårdcentral
Närhälsan Öckerö vårdcentral

 

Kontakt

Monika Beiring (M), styrelseordförande Närhälsan
Telefon: 0730-51 06 26
monika.beiring@vgregion.se


Närhälsan är en av landets största aktörer inom primärvård med hundratals vårdcentraler, barnavårdscentraler, jourcentraler, närakuter och rehabmottagningar i Västra Götaland. Med drygt 5 400 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland, och gör skillnad för deras liv och hälsa.

Presskontakter

Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

   0722-015549