Under höstlovet erbjuds roliga, och lite läskiga, aktiviteter på våra museer. Det bjuds på sagostund i eldens sken på Vitlycke museum, mörka vandringar på Göteborgs naturhistoriska och Vänersborgs museum, samt workshops med lera och serietecknande i fokus på Lödöse museum.

Dessutom blir det fackeltåg vid hällristningarna, luffarslöjd i Lödöse, skaparverkstad i Göteborg samt spök- och mönsterjakt i Vänersborg. På Lödöse museum arrangeras dessutom en familjedag på arabiska och svenska.
– Vi kommer att titta i utställningen och känna på spår efter djur från medeltiden, berättar Nur Homsi, pedagog på Lödöse museum. Det kommer bli sång på både svenska och arabiska, och vi kommer också att ha svensk och arabisk fika.

Lödöse museum vill med familjedagen, som riktar sig till familjer med yngre barn, ge en chans för nyanlända och svensktalande att komma i kontakt och lära känna varandra, men också lära om och av varandra.
– Vi vill kunna bidra med att få nyanlända att känna sig välkomna och kunna lära känna det svenska samhället och kulturarvet i deras nya hemland. Vem vill dessutom inte passa på att höra ”Lille katt” på arabiska?! säger Marie Schmidt, pedagog på Lödöse museum

Program och föranmälan

En del av Höstlovets aktiviteter har begränsat antal platser och kräver föranmälan.
Hela programmet hittar du på: www.vastarvet.se/hostlov

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23