23 september är det dags för Vårt Färgelanda, ett medskapande event för alla kommuninvånare där utvecklingen av samhällets centrum står i fokus.

Eventet är en kickoff för ett platsutvecklingsprojekt som Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun samt ett antal privata och ideella aktörer fått medel för att driva. Målet är att, tillsammans med kommunens invånare, göra Färgelanda centrum till en mer attraktiv mötesplats.

– Evenemanget Vårt Färgelanda blir ett sätt att få in förslag och idéer under trevliga former, säger Charlotte Day, biträdande rektor på Dalslands folkhögskola.

Under eventet finns det möjlighet att gå en idérunda, som beskrivs som en annorlunda variant av tipspromenad, i samhället. Därefter bjuds det på förtäring och musikunderhållning vid Dalslands folkhögskola. En instrumentverkstad för barn och unga kommer också att ordnas.

-Vi hoppas på många intresserade Färgelandabor, som vill bidra till utvecklingen av centrum, säger Eva Jantzén, processledare för projektet.

Idépriser sponsrade av lokala företag

De personer som lämnat in sina idéer kommer även att delta i en utlottning som lokala företag varit med och sponsrat.

– Det är extra roligt att det är ett så stort engagemang bland lokala företag. Det knyter an fint till eventets Färgelandatema, säger Charlotte Day.

Mer information:

Kontaktperson Charlotte Day, biträdande rektor Dalslands folkhögskola 070-526 14 66 eva.day@vgregion.se

Eventet går av stapeln 23 september kl. 16.00-19.00

Västra Götalandsregionen är huvudfinansiär för projektet, som startade i maj och pågår under arton månader.
Aktörer som deltar i projektet: Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun, Dalslands Sparbank, Valbohem, Studieförbundet Vuxenskolan, Södra Valbo Hembygdsförening och Coompanion.  

 


Dalslands folkhögskola finns i Färgelanda och Trollhättan. Huvudman är Västra Götalandsregionen, som också förvaltar fem andra folkhögskolor. 

Presskontakter

Anders Ahlström

Förvaltningschef

anders.ahlstrom@vgregion.se

   076-775 48 40