Den 24-25 september arrangerades SM i Skog på Vreta Naturbruksskola. SM i Skog är en praktisk och teoretisk tävling som genomförs i två klasser, en öppen klass för alla och en skolklass för elever. Emil Ekström som läser till skogsmaskinförare på Naturbruksskolan Svenljunga tog hem vinsten individuellt i skolklassen.

Emil Ekström

Alla tävlar individuellt men lagets totala poäng räknas ihop. Laget kom på en hedrande tredjeplats med endast två poäng till vinnaren. Naturbruksskolan Svenljunga 189 poäng, Vreta 190 poäng och Stora Segerstad 191 poäng.

Skollaget bestod av Emil Ekström, Emanuel Sjögren, Jonas Petterson. I den öppen klass deltog Ludwig Jansson, Adrian Wagnström, Joel Lund och Filip Hanson. Som pris fick Emil Ekström en ny motorsåg.

Tävlingen är årligt återkommande och har till syfte att öka kunskapen om skog och skogsskötsel.

Grenarna i år var (förkortat SM på grund av covid):

  • Teoretiskt prov, allmänt om skog
  • Plantering, skador på plantering, förband
  • Timmerklassning
  • Motorsågning
  • Skotning, lassning och lossning.
  • Kubering

Tävlingen arrangerades av Förbundet Skog och Ungdom.

Media välkomna

Media är välkomna till Naturbruksskolan Svenljunga onsdagen den 29 september kl 14.00 då vinsten kommer att firas.

Kontakt

Lisa Hagelin, leg. lärare

Naturbruksskolan Svenljunga

Telefon 0700-82 44 46


Med visionen "Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet" driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02