Under vecka 17 konstaterades 5 316 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, en minskning med tre procent jämfört med föregående vecka. Västra Götalandsregionen bjuder in till en digital pressträff i morgon onsdag 5 maj klockan 13:30.

Välkommen att digitalt ta del av den senaste informationen om hur Västra Götalandsregionen hanterar covid-19, med möjlighet att ställa frågor till våra talespersoner under en allmän frågestund.

Det också möjligt att i förväg boka in enskilda intervjuer med våra talespersoner. Intervjuer ges över telefon eller Teams efter presskonferensen.

Talespersoner som medverkar:

  • Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, Smittskydd Västra Götaland
  • Jan Kilhamn, tf hälso- och sjukvårdsdirektör
  • Kristine Rygge, vaccinationssamordnare

Praktisk information:

Tid: Onsdag 5 maj kl. 13:30
Pressträffen livesänds på vgregion.se/direkt.

Frågor under presskonferensen/intervjuer efteråt

För att delta i direktsändningens allmänna frågestund, anmäl dig till presstjansten@vgregion.se senast kl. 13:00.

För enskilda intervjuer efter presskonferensen, anmäl dig till presstjansten@vgregion.se innan sändningen börjar. Ange dina frågeområden och vem du vill intervjua. Observera att intervjutiden anpassas baserat på efterfrågan.

Inbäddningslänk

Det går att strömma VGR:s livesändning på er egen webbplats. Kontakta presstjansten@vgregion.se för att få en inbäddningslänk.

Extra pressträff 6 maj: tema kultur

Denna vecka arrangerar Västra Götalandsregionen två digitala pressträffar. På torsdag den 6 maj handlar det om kulturlivet i Västra Götaland och hur det har påverkas av pandemin.

Så har covid-19 påverkat kulturen – året som gått och framåtblickar

Presskontakter

Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99