24 september klockan 10-14 uppmärksammas Dagvattnets dag på Uponor Infra och Fristads folkhögskola. Vattenexperiment för barn, tipspromenad och hoppborg är några av de aktiviteter som äger rum.

– Regionen, kommunen samt flera olika företag och verksamheter har gått samman för att ordna det här evenemanget. Det kommer bland annat att finnas utställningar och möjlighet att tvätta som i gamla tider under dagen, säger Yvonne Gunnervald Forsström, biträdande rektor på Fristads folkhögskola.

Dagvatten är de tillfälliga flöden av till exempel regn- och smältvatten som rinner på marken, vägar och gator. Genom att ta till vara dagvattnet, till exempel genom att samla upp det i en tunna för att vattna med, kan både privatpersoner och företag minska risken för översvämningar vid plötsliga skyfall. Att uppmärksamma dagvattnet 24 september är ett ganska nytt fenomen – temadagen instiftades år 2020.

– Evenemanget 24 september är ett sätt att lära sig mer om det viktiga dagvattnet och ha roligt samtidigt, säger Yvonne Gunnervald Forsström.

Eventlänk:

https://boras.com/evenemang/dagvattnets-dag-kul-for-hela-familjen/

Tid och plats:

24 september klockan 10-14 på Uponor Infra och Fristads folkhögskola.

Kontaktperson:

Yvonne Gunnervald Forsström

Biträdande rektor, Fristads Folkhögskola

Telefonnummer: 033-23 68 06, 073-833 21 58

E-post: yvonne.g.forsstrom@vgregion.se

Presskontakter

Anders Ahlström

Förvaltningschef

anders.ahlstrom@vgregion.se

   076-775 48 40