Digikult är en nordisk mötesplats för digitalt kulturarv i praktiken. Idén är att skapa ett forum för alla som är intresserade av digitalt kulturarv, med fokus på praktik och resultat. I år genomförs Digikult för tionde året i rad och invigs av kulturminister Jeanette Gustafsdotter. Konferensen sker online 5–7 april och sänds direkt från Gathenhielmska huset i Göteborg.

För tionde året i rad samlar Digikult kulturarvsbranschen för att inspirera och diskutera kring digitalisering av kulturarvet – det mesta av det bästa ur ett nordiskt och internationellt perspektiv. I år förväntas 400 personer mötas upp online, på denna träffpunkt för alla intresserade av digitalt kulturarv med fokus på praktik och resultat.

Tisdagen den 5 april inleds konferensen med ett invigningstal av kulturminister Jeanette Gustafsdotter. Under ledning av moderator Emanuel Karlsten får deltagarna sedan ta del av ett fullspäckat program som spänner från panelsamtal med chefer från Riksantikvarieämbetet, Riksarkivet, Kungliga Biblioteket och Centralmuseernas samarbetsråd – till dansk online-satir om arkeologi, historia och samtid.

– Programmet bjuder även på en del överraskningar, främst i samband med lunchpauserna. Kanske kommer deltagarna till och med vara glada över att de slipper lunch på plats. Mer än så säger jag inte, säger Eva Goffe, projektledare för Digikult.

Svenska Unescorådets generalsekreterare kommer att prata om öppna lärresurser för allas rätt till utbildning. Bland de medverkande finns även en rad internationella gäster från bland annat Storbritannien, Nederländerna och Australien.

Digikult pågår 5–7 april, och sänds direkt från Gathenhielmska huset i Göteborg. Mer information och fullständigt program hittar du på www.digikult.se. Delar av programmet kommer även att gå att se i efterhand på Digikults hemsida.

Arrangörer: Västra Götalandsregionen genom Förvaltningen för Kulturutveckling, Göteborgs Stads kulturförvaltning, Länsstyrelserna i landet genom Kulturmiljöforum, Riksarkivet och Riksantikvarieämbetet. Digikult arrangeras med stöd av Västra Götalandsregionen.

Kontakt

Eva Goffe, projektledare, Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen
eva.goffe@vgregion.se
Mobil: 070 - 696 56 95

 

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23