Nu blommar det i Vitsippsdalen och de första arterna av rhododendron slår ut. Även en del magnolior tittar fram och vi håller tummarna att minusgraderna inte blir för många närmaste tiden. Påsken närmar sig och även årets höjdpunkt, Hanamin.

Fotograf/Källa: Johan Carlén

Vi fortsätter bygga men snart kan vi öppna vägen upp till Japandalen igen, nyasfalterad och fin. Men för att det ska bli bra behöver vi stänga grinden mellan Japandalen och Änggårdsbergen från 30 mars kl 08 till 2 april kl 08. Kommer man från entrén och vill ut i naturreservatet viker man lämpligast av till vänster innan backen upp till Klippträdgården och går in via övre delen av Vitsippsdalen. Kommer man från reservatet får man vika av till vänster för att komma till Carl Skottsbergs gata.

I övrigt bygger vi vidare på det lilla växthuset på åsen och det blommar redan i de nya kulturträdgårdarna där Stallet nu har landat på backen.

Växthusen är fortsatt stängda och kommer att rivas för att ge plats år nya. Läs mer

1 april börjar högsäsongen i trädgården och besökscentrum med butik och galleri har öppet kl 10 - 19 alla dagar. Butiken är laddad med sättpotatis, sättlök, dahliaknölar, grönsaksfröer och 30 mars kommer pelargonsticklingarna. Påskpynt finns också så klart.

Restaurang Botaniska Paviljongen har öppet alla dagar kl 10.30 - 18.00.

Påsk

Under påsklovet kan du tova med ull tillsammans med Botaniskas pedagoger. 12 - 14 april. Starttid 11.00 och 13.00. Ej dropin. Pris: 30 kr/person. Bokning via 010 – 473 77 77 / butiken.

Hanami

Söndag 24 april är det dags att packa picknickkorgen och ge sig av till Sveriges största körsbärspicknick - Hanamin. Vi släpper ut våra koi-karpar i Spegeldammen, dansar japanska danser, provar japansk kampsport, gör origami och dricker te. Cosplay och bonsaiutställning står också på programmet. I år kan du även hyra en kimono
Bäst följer du evenemanget på vår sida på  Facebook

Presskontakter

Agneta Green

Kommunikatör

agneta.green@vgregion.se

+46707408019