Guldägget kan stolt meddela att det är duon Björn Hedensjö och Lina Thomsgård som leder den 61:a upplagan av Guldäggsgalan den 5 maj.

Björn Hedensjö och Lina Thomsgård. Copyright: Acast. Fotograf/Källa: Victor Fremling

- Det ska bli fantastiskt roligt att fira kreatvitet och detta under Lina Thomsgård och Björn Hedensjös ledning. Nu bjuder vi in till en efterlängtad Guldäggsfest där vi återigen kan fira sida vid sida. Vi ses!, säger Linda Nilsson, vd på KOMM.

Av sina många välmeriterade erfarenheter känner det svenska folket troligtvis duon mest från Sveriges största vetenskapspodd ‘Dumma Människor’, som med kunskapsspäckade, underhållande och vetenskapsbaserade avsnitt har förklarat mänsklig dumhet och förtrollat en växande publik i mer än tre år. 

- Guldägget är ett så enormt ärofyllt uppdrag, säger Lina Thomsgård. Vi har förmodligen aldrig talat inför en skara mindre dumma människor så det ska bli fantastiskt skoj - och en otrolig pärs - att efter två år av pandemi få ratta den stora fysiska återkomsten inför denna publik av Sveriges främsta kommunikativa begåvningar. Men vi får nog bara göra som vanligt: luta oss mot forskningen, ta hjälp av varandra och sätta vårt hopp till att ingen snålat med fördrinkarna.
 
De båda ser tillbaka med varma minnen från flera besökta Guldäggsgalor genom tiderna och beskriver sig ha haft sanslöst roligt.
 
- Vår målsättning är att den som vill ha en pampig storslagen gala ska bli supernöjd, men även den som helst av allt - i dessa eländiga tider - vill krypa upp i fosterställning i terapisoffan för tröst och stöd. Vad lätt vi gjort det för oss, säger Björn Hedensjö.
 
Lina Thomsgård har en bakgrund som prisbelönad verksamhetsutvecklare, pr-konsult, kulturskribent och programledare och är för närvarande föräldraledig museichef på Stockholms Kvinnohistoriska. På hennes hylla hemma står ett Titanägg.
 
Björn Hedensjö är psykolog och författare med psykologexamen från Karolinska institutet som ofta dyker upp som expert på mänskligt beteende i tv och radio. Han har bakgrund som mediechef och har skrivit böcker om bland annat stresshantering, sömn och ledarskapspsykologi. 

Om Guldägget
Guldägget är Sverige äldsta och största kommunikationstävling vars syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se.

Om Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM)
KOMM är en branschorganisation för alla typer av byråer inom kommunikation, såsom kommunikation, reklam, PR, design, varumärke, content, event, digital, media. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se.

Presskontakter

Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare

julia@komm.se