Den 2 juli klockan 14.00 delar tolv kvinnor och män sina porträtteringar och erfarenheter i årets sommarutställning på Konst- och utställningsgatan vid Y:et.

Porträtt från utställningen Betydelsen av ett jobb ─ Ny sommarutställning vid Y:et om värdighet och delaktighet i samhället. Fotograf/Källa: Dag Jonzon

Vad betyder det att ha ett jobb, en fast anställning eller ett eget företag? Mycket handlar om värdighet och egen utveckling. Om att känna sig delaktig och värdefull. Som skattebetalare. Som familjeförsörjare. Som kompetent medarbetare. Som värdefull medborgare. Som Timråbo och kommunmedlem.

Utställarna är alla utrikesfödda bosatta i Timrå. Några har kommit hit av kärlek, några för att studera och jobba medan några har flytt sitt land på grund av krig och konflikter. 

Ur en av utställningens porträttering:
Kan jag, så kan du. Det är vad jag vill berätta för unga människor idag. Det är också varför jag delar med mig av mina erfarenheter. Vår mamma sköts till döds i huvudstaden Mogadishu just som hon var på väg att lämna landet med oss barn på grund av inbördeskriget. Vår pappa var politiskt engagerad och hade tidigare tvingats till exil. Jag var 13 år och äldst av fyra syskon när vi fördes till ambassaden i Nairobi i Kenya för att ta oss till Sverige som kvotflyktingar 1992. Det tog nästan ett år innan alla papper var klara.
- Ayan Dalal från Mogadishu, Somalia

Utställningen pågår hela sommaren framför Y:et med start den 2 juli till och med den 5 september för att sedan visas på Torget i Timrå under resten av september månad.

För mer information kontakta:
Kadra Ismail integrationshandläggare på Timrå kommun,
telefon: 060-16 31 00.

Dag Jonzon utställningsproducenten Dellarte.tv som skapat utställningen,
telefon: 070-698 47 50.