Västra Götalandsregionens naturbruksskolor märker fortsatt av ett stort intresse för naturbruksprogrammet. Vid skolornas öppet hus-tillfällen i höst har besöksantalet legat betydligt över det vanliga och då Naturbruksskolan Sötåsen öppnade dörrarna i slutet av oktober blev det besöksrekord. Ett hundratal intresserade elever med vårdnadshavare, totalt cirka 300 personer, kom till skolan.

Syftet med öppet hus är att låta presumtiva elever och vårdnadshavare kika på skolornas anläggningar, träffa lärare och elever på skolorna. Intresset för skolorna märktes redan av tidigare i år; Västra Götalandsregionens naturbruksskolor fick i snitt 25 procent fler förstahandssökande än året innan och på Naturbruksskolan Svenljunga dubblerade man den siffran. För första gången på många år är det kö till en del av utbildningarna på gymnasiet.

Då skolorna under hösten öppnade upp igen efter pandemin och kunde hålla fysiska öppet hus var intresset stort för alla förvaltningens skolor. Naturbruksskolorna Uddetorp och Sötåsen stack dock ut med cirka 250 respektive cirka 300 besökare vid sina öppet hus-tillfällen.
– Det är glädjande att se att så många ungdomar visar intresse för den gröna näringen och är nyfikna på våra naturbruksskolor. Det här är en näring som behöver arbetskraft och där det kommer att finnas många jobb i framtiden, säger Bo Grenabo Tapper, skolchef på Naturbruksförvaltningen.

 

Kontaktperson
Bo Grenabo Tapper
Skolchef Naturbruksförvaltningen
070-082 45 17
bo.tapper@vgregion.se


Med visionen "Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet" driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Ämnen

Utbildning

Presskontakter

Jessica Dahlberg

Presskontakt

jessica.c.dahlberg@vgregion.se

   0730-98 37 02

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

   070-0823527