Rymdresornas tid är här och Berättarministeriet har en roll att fylla. Det är en viktig men förbisedd insikt att vara väl förberedd inför de stundande besöken från yttre rymden. Hur underlättar man mötet mellan utomjordingar och människor? Hur gör man landningen på en helt ny plats mjuk? Hur ska man förklara vad det är att vara människa och hur förmedlar man allt det som är gott på jorden och med mänskligheten? Frågorna är många.

Dessa frågor och några till ska 250 blivande författare och rymdexperter i åldrarna 9–11 år ta sig an i Sveriges första guide för nyanlända utomjordingar, en bok de skriver på uppdrag av Berättarministeriet och Sveriges rymdmyndighet, Rymdstyrelsen.  

Den 31 augusti samlas elever från Östra Göteborg och Angered och laddar inför sitt viktiga uppdrag genom att stärka och uppdatera sina rymdkunskaper och förmågor. Berättarministeriet hälsar pressen välkomna att bevaka mötet som äger rum på Gamlestads Torg kl. 13.00–15.00

 

PROGRAM 13.00–15.00 

13.00 Start  
13.25 Mötet öppnas 

- Programledare Ylva Hällen hälsar välkommen 
- ​Hiphop-duon Ison & Fille uppträder​​
- ​Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman överlämnar författaruppdraget till eleverna 

14.00 Galaktiskt expertmöte 

- Utomjordingsexperterna samlas för att stärka sina sinnen i olika övningar 

15.00 Mötet avslutas

 

Vi ber press att respektera storyn och syftet att genom storytelling och rollspel lyfta barnen som experter och författare. 

Sista dagen för anmälan är 28 augusti.  

För mer information och anmälan, kontakta: Fanny Siltberg, pressansvarig,  
073-682 31 25, fanny.s@berattarministeriet.se 


 

Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet. 


Presskontakter

Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

   073- 682 31 14