Intresset för sommarkonserter på Öland är större än någonsin! Nu laddar konsertarrangörerna på ön för att ta emot Sveriges artistelit med namn som Molly Sandén, Tomas Ledin och Veronica Maggio.

Fotograf/Källa: Sebastian Jern/UpZone Studios

Konsertsommaren på Öland 2022 bjuder på ett fullspäckat program under hela säsongen och variationen är enorm - det finns något för alla smaker. Jill Johnsson, Petter, Ulf Lundell, Miss Li, Magnus Uggla, Bo Kaspers Orkester och The Ark är bara en handfull av de stora artister som kommer över bron för att möta sin publik på solens och vindarnas ö. Även Ölands egen reggaefestival Öland Roots återkommer i år under tre dagar i juli. Sammanlagt är det i nuläget runt 75 konserter inbokade under sommarmånaderna – en siffra som sällan skådat sitt slag på Öland tidigare. Och fortfarande kommer det in nya konserter att se fram emot. För bara några veckor sedan släppte Borgholms slott både Hov1 och Molly Sandén, två tunga namn inom Sveriges musikscen. Och de är långt ifrån ensamma att inta scenen på Slottsruinens borggård.

- Det var längesen det var så här många konserter bokade. Man får gå tillbaka till slutet av 1980-talet för att se liknande nivåer här på Borgholm slott. Det kan vara en riktig rekordsommar vi har framför oss, säger Tommy Josefsson, slottschef på Borgholms slott.

Kulturbranschen har två utmanande år bakom sig och många av arrangörerna på Öland har fått minska ner sin verksamhet och reducerat publikantalet. Nu kan man äntligen slå upp portarna på vid gavel igen, vilket har resulterat i ett enormt uppsving på evenemangsfronten.

- Allt som tidigare blivit uppskjutet har fullkomligt exploderat i år. Vi har aldrig haft så många arrangemang som nu och är otroligt nöjda med startfältet, särskilt på Öland där vi har ett fantastiskt varierat utbud att välja på i sommar. Jag säger bara grattis till all publik och alla gäster som ska få uppleva detta, säger Björn Nohlgren på Nöjet Konsert.

- Det är otroligt roligt att intresset för att arrangera konserter och evenemang på Öland är så stort. Det märks tydligt att det är något både arrangörer och besökare verkligen har saknat i kölvattnet av pandemin. Äntligen får Öland sjunga och dansa igen! Nu ska vi hantera detta fina förtroende vi har fått och se till att erbjuda en hållbar och attraktiv upplevelse, säger Johan Göransson, turistchef på Öland.

Turismorganisationen i Ölands Kommunalförbund ska ansvara för, och driva utvecklingen av frågor gällande turismen för hela Öland. Turismorganisationen ska planera, kommunicera och destinationsutveckla Öland som en attraktiv destination mot turister både nationellt och internationellt. Uppdraget är att bidra till att Öland ska vara en bra plats att leva och bo på samt besöka.

Presskontakter

Johan Göransson

Turistchef

johan@oland.se

0485-88801

   072-545 16 77